Haverc udarac Burna laktom u glavu (Reuters)
Haverc udarac Burna laktom u glavu (Reuters)

Biće besni u Njukaslu: Haverc izbegao isključenje za lakat u glavu, pa majstorski rešio Svrake (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 13.03.22. | 17:02

Prekinuta serija ekipe Edija Haua od devet ligaških mečeva bez poraza, Plavci upisali petu pobedu zaredom

Van terena Čelsi se suočava sa ozbiljnim sankcijama britanske vlade, ni na travnatom igralištu ne ide glatko, ali pobede se samo nižu. Bili su londonski Plavci na par minuta od remija bez golova sa mnogo upornijim, opasnijim i kvalitetnijim Njukaslom u odnosu na onaj koji su u jesenjem delu sezone s lakoćom tukli na Sent Džejmsis parku, ali im je pobedu doneo Kai Haverc, sjajni Nemac koji se pretplatio na važne golove - 1:0.

Današnje majstorstvo po pitanju važnosti ne može da se poredi sa onim pobedonosnim golom iz finala Lige šampiona, ili iz okršaja za trofej klupskog prvaka sveta, ali je bilo dovoljno da se nastavi pobednička euforija u najtežim afudbalskim trenucima u novijoj klupskoj istoriji.

Izabrane vesti

Divan pas Žoržinja prethodio je Havercovom lepljenju lopte na stopalo, te egzekuciji na koju Martin Dubravka nije imao odgovor. Međutim, biće besi u Njukaslu jer nemaju dilemu da je u završnici prvog poluvremena reprezentativac Nemačke trebalo da bude isključen.

VAR je, izvesno zbog odsustva namere da se povredi protivnik, poštedeo Haverca koji je de fakto poslao čist lakat u glavu Dena Burna. Na čelu gorostasnog štopera Njukasla, do kraja utakmice se video pečat borbe, koji je maltene ličio na rupu od metka.

Bio je to prvi razlog za bes fudbalera i klupe Njukasla, a novi su dobili u 57. minutu kada je prodor Džejkoba Marfija na ivici kaznenog prostora zaustavio Trevo Čaloba. Mešanje VAR-a trajalo je samo par sekundi nakon čega je dosuđen korner iako je defanzivac Plavaca uz dosta sile vukao Marfija za dres.

Dvadesetak minuta kasnije, Haverc je imao sjajnu šansu da galvom donese vođstvo sa ivice peterca, ali mu je Dubravka uhvatio živu loptu. Baš u tom periodu igre, Nemac se obrukao prilikom jednog prijema lopte u kaznenom prostoru rivala, kada mu je ona pobegla u gol aut. Ali od podsmeha zbog poteza nesvojstvenog fudbaleru elitnog kluba, elitnog ranga engleskog fudabla, do razjapljenih usta nakon najnežnijeg amortizovanja lopte na stopalo iz 90. minuta.

Teško će Čelsi do druge pozicije na tabeli ili titule za koju borbu odavno vode samo dva kluba. Međutim, šanse da mu se izmigolji neka od pozicija koja garantuje grupnu fazu Lige šampiona, takođe je minimalna.

U isto vreme igrao je i Everton, čijem košmaru nema kraja. Ekipa Frenka Lamparda ugostila je Vulverhempton, ali je prodžila agoniju. Liverpulski klub na terenu nije pokazao gotovo ništa, a iz toga je proizašao četvrti uzastopni ligaški poraz, sedmi u poslednjih osam prvenstvenih utakmica - 0:1.

Borba za opstanak definitivno jeste realnost Karamela, kao što je je Vulvsima isto to borba za Evropu. Disciplinovana ekipa Bruna Laža prebolela je tri vezana poraza od Arsenala, Vest Hema i Kristal Palasa, pa je posle rušenja Votforda u najubedljivijoj ličnoj predstavi ove sezone, zahvaljujući kapitenu Konoru Koaudiju i njegovom trzaju glavom iz 49. minuta upisala sedmu pobedu u poslednjih 11. izdanja u Premijer ligi.

Sada Vulvsi imaju po dva boda manje od šestoplasiranog Arsenala i petoplasiranog Vest Hema, stim što ima isti broj utakmica kao i Čekićari, ali čak četiri manje u odnosu na Tobdžije. Imao bi Vulverhempton isto koliko i Vest Hem, da je u duelu ekipe Dejvida Mojesa sa Aston Vilom ostalo 0:0. Međutim, majstorskim udarcem spoljnom Andrej Jarmolenko je načeo Vilu nakon čega su mu potekle suze zbog rata u njegovoj domovini Ukrajini. Na njegov pogodak nadovezao Pablo Fornals, pa je seriji Džerardovih pulena od tri pobede došao kraj. Poraz je ipak sjajnim golom u 90. minutu ublažio talentovani Džejkob Remzi.


Deluje da je fenjeraš Norič jedini tim Premijer lige koji je Lids kadar da pobedi u datom trenutku... I to na jedvite jade. Vodili su Jorkširci golom snalažljivog Rodriga, ali su se Kanarinci vratili u prvom minutu sudijske nadoknade. Ovoga puta Temu Puki je bio u ulozi asistenta, a Meklin strelac. I taman kada su gosti pomislili da će neporaženi sa Eland rouda i da im se smeši prekid serije od pet poraza, Ian Melije je odlično ispucao loptu, Rafinja uz par sjajnih poteza uspeo da proigra Gedharta, a tinejdžer u dubokoj nadoknadi postao najmlađi igrač od 2017. godine i Gabrijela Žezusa koji je postigao pobedonosni gol posle 90. minuta.


PREMIJER LIGA – 29. KOLO

Subota

Brajton - Liverpul 0:2 (0:1)

/Dijaz 19, Salah 61 pen/

Brentford - Barnli 2:0 (0:0)

/Toni 85, 90+3/

Mančester Junajted - Totenhem 3:2 (2:1)

/Ronaldno 12, 38, 81 - Kejn 35, Megvajer 72AG/

Nedelja

Čelsi - Njukasl 1:0 (0:0)

/Haverc 90/

Everton - Vulverhempton 0:1 (0:0)

/Koudi 49/

Lids - Norič 1:2 (1:0)

/Rodrigo 14, Gedhart 90+4 - Meklin 90+1/

Sautempton - Votford 1:2 (1:2)

/Elijunusi 45 - Čučo 14, 34/

Vest Hem - Aston Vila 2:1 (0:0) Đ

/Jarmolenko 70, Fornals 82 - Remzi 90/

Arsenal - Lester (u toku)

Ponedeljak

21.00: (10,0) Kristal Palas (5,30) Mančester Siti (1,35)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ČelsiNjukasl

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara