(©Reuters)
(©Reuters)

Biće da su FK Kol Palmer: Arsenal ponizio Čelsi kao nikad pre...

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 22:54

Pukla petarda na Emiratima!

Dok je imao svog najboljeg fudbalera da ga uhvati za ruku, Čelsi je više od dva i po meseca bio bez poraza u Premijer ligi. Jednom nije mogao da računa na Kola Palmera i odmah je dobio po nosu, prvi put još od početka februara. Ma, doživeo poniženje kakvo nije nikad ranije od Arsenala, jer ono što je tim Maurisija Poketina pretrpeo na Emiratima u zaostalom meču 29. kola protiv Arsenala drugačije se ne može nazvati - 5:0 (1:0).

"Biće to dobar izazov u slučaju da Palmer ne bude igrao. Dobar izazov za njegove saigrače. Da sam ja saigrač Kola Palmera bio bih motivisan i pokazao da je ovog Čelsi, a ne FK Kol Palmer", izjavio je Poketino na konferenciji uoči utakmice kada se pojavila mogućnost da možda neće moći da računa na svog daleko najboljeg igrača u aktuelnoj sezoni.

Izabrane vesti

Verujemo da je večeras dobio odgovor na pitanje čiji je Čelsi zapravo tim i koliko može bez Palmera u ovom trenutku. Konkrento večeras nije mogao - ništa. Iako je do početka drugog poluvremena rezultatski bio u životu, sredinom prvog poluvremena uz malo sreće pogodio i stativu - lopta se posle centaršuta Nikolasa Džeksona odbila od Gabrijela i pogodila spoljni deo okvira gola - Čelsi za 90 i kusur minuta nije uspeo da istinski da pripreti najboljoj odbrani engleskog prvenstva bez fudbalera koji je učestvovao u postizanju gotovo polovine golova Plavaca u Premijer ligi. Mučio se čak i da duže zadrži loptu na protivničkoj polovini, toliko da su navijači domaćeg tima u finišu, kada bi gostujući fudbaleri povezali desetak dodavanja sarkastično uzvikivali 'ole'.

Daleko od toga da je Palmerovo odsustvo jedini razlog za večerašnji poraz - najubedljivijijeg ikada od Arsenala - jer Poketino nije mogao da računa ni na Risa Džejmsa, Mala Gusta, Bena Čilvela, Livaja Kolvila, Kristofera Enkunkua.. Ali većina njih ni u oktobarskom okršaju dva tima nije bila na terenu. Kol Palmer jeste, pride je postigao gol i Čelsi je sve do 77. minuta imao dva gola prednosti. Na kraju je morao da se zadovolji bodom, mada je poenta da je bio u najmanju ruku konkurentan. Večeras potpuno drugačija slika, igra odraslih i dece.

U toj igri ponajviše su se zabavljali dvostruki strelci Ben Vajt i Kai Haverc, tandem koji je početkom drugog poluvremena u razmaku od svega 18 minuta u četiri navrata tresao mrežu Đorđa Petrovića, mada je pitanje kako bi se meč dalje odvijao i da li bi baš sa ovom lakoćom Arsenal slavio da rivala u ranoj fazi meča - igrao se četvrti minut - nije načeo Leandro Trosar. Belgijanac koji je doveden usred prethodne sezone da ponudi opciju više Mikelu Arteti u šampionskoj trci sa Mančester Sitijem, postao je u finišu aktuelne jedan od pouzdanijih igrača španskog stručnjaka, pa je u prethodna dva meča dobijao šansu pre nekada 'nedodirljivog' Gabrijela Martinelija.

Sasvim zasluženo pošto je u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Bajerna po ulasku sa klupe pogodio za izjednačenje, protiv Brajtona takođe kao rezervista overio trijumf, da bi pre samo tri dana novim pogotkom nagovestio pobedu nad Vulverhemptonom. Čelsi nemoćan, samo jednom je uspeo da testira Davida Raju, s tim da je najbolju šansu propustio Nikolas Džekson na isteku sat vremena igre kada je sa ivice peterca šutirao pored gola. Tada je već bilo 3:0... Ako im je za utehu, mogli su da prođu i gore, jer Deklan Rajs je u 83. minutu pogodio stativu, a Petrović - ukupno zabeležio pet odbrana - nadoknadi odbranio zicer rezervisti Gabrijelu Martineliju...

Arsenal posle 34 odigrane utakmice u prvenstvu ima 77 bodova, tri više od Liverpula, odnosno četiri više od Mančester Sitija, s tim da aktuelni šampion ima dve utakmice manje. Čelsi je deveti sa 47.


PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČEVI 29. KOLA

Utorak

Arsenal - Čelsi 5:0 (1:0)

/Trosar 4, Vajt 52, 70, Haverc 57, 65/

Sreda

20.45: (2,85) Vulverhempton (3,50) Bornmut (2,60)

21.00: (2,80) Kristal Palas (3,45) Njukasl (2,45)

21.00: (8,00) Everton (4,80) Liverpul (1,45)

21.00: (1,32) Mančester Junajted (6,00) Šefild Junajted (9,50)

Četvrtak

21.00: (7,25) Brajton (4,60) Mančester Siti (1,43)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ArsenalČelsiPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara