(AFP)
(AFP)

Bilbao hvata euforija – Bajern prodaje Havija Martineza

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.05.20. | 10:02

I Džeroma Boatenga…

 Tradicionalno nemačko poslovanje. Nema razbacivanja milionima, pre no što se neko dovede dobro se analizira i u njega se veruje. Nije Bajern od onih kojih će svake sezone trčati do fudbalske pijace. Tamo se vaga i prodaje samo kad je pravi trenutak. A čini se da je došao trenutak da se Bavarci rastanu sa dvojicom igrača koji su poslednjih sezona bili integralni delovi tima. Havi Martinez i Džerom Boateng dočekali su da budu stavljeni na transfer listu.

Ima i osnova, ma koliko surovo bilo. Martinez je recimo za ovih osam godina u Minhenu odigrao 235 od 401 utakmice, povrede su ga prilično namučile. Istina, bio je dosta dobar kad je igrao, ali kod Hansija Flika prednost imaju Džošua Kimih i Tijago Alkantara s kojim će biti potpisan i novi ugovor.

Izabrane vesti

I Boateng sve teže trpi napore, on je za svojih osam godina preskočio 121 utakmicu s tim da je prošle sezone imao svoju ulogu, posebno posle povrede kolena Niklasa Sulea.

Pride, obojici ugovori ističu 2021. što će reći da je naredno leto poslednja šansa da Bajern zaradi nešto na njima.

To naravno ne znači da će ih Bajern lopatom gurati sa Alijanc Arene. Prodavaće se samo ako stignu adekvatne ponude, a ovakvi asovi imaju cenu, pa nek su i veterani. Boatenga je svojevremeno jurilo pola Evrope, Englezi pre svih, sada se ne pominje ko bi mogao po iskusnog štopera.

Za Martineza se već da naslutiti. Atletik Bilbao ne može da kupuje igrače koji nisu Baski ili tamo vaspitavani, a takvih je malo. Dakle, za očekivati je da Atletik krene po bivšeg igrača. Pare nisu problem za klub sa novog San Mamesa. Oni retko troše i uvek imaju. Njih ova kriza nije okrznula.

(Foto: AFP)


tagovi

Havi MartinezBoateng

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara