Zoran Milinković (Foto: Radnički 1923)
Zoran Milinković (Foto: Radnički 1923)

Bivši trener Partizana na klupi Radničkog: Sa Kizom Milinkovićem u mirnije vode

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.11.21. | 13:42

Kragujevčani pronašli zamenu za Vladimira Radenkovića

Posle serije od sedam vezanih poraza, Radnički iz Kragujevca se odlučio za promenu na klupi. Umesto Vladimira Radenkovića na mesto šefa struke postavljen je bivši trener Partizana Zoran Milinković, zvanično je potvrđeno od strane kluba.

Popularni Kiza Milinković je tokom skoro dve decenije duge trenerske karijere predvodio brojne domaće i inostrane klubove, a među njegovim najvećim uspesima ubrajaju se osvojena titula prvaka Srbije sa beogradskim Partizanom, koga je uveo i u Ligu Evrope, zatim finale Kupa Srbije sa novosadskom Vojvodinom, kao i uvođenje lazarevačke Kolubare u Linglong Super ligu Srbije prošle sezone.

Izabrane vesti

Kako navode iz kluba, od iskusnog stručnjaka se očekuje da ekipi sa Čika Dače pomogne da prevaziđe period rezultatske krize i uplovi u mirnije vode.

Kragujevčani su sezonu otvorili sa dva trijumfa i u ranoj fazi prvenstva važili za jedno od najprijatnijih iznenađenja Superlige. Povreda najboljeg strelca ekipe Marka Mirića ozbiljno je uzdrmala klub, koji je bez jednog od najiskusnijih igrača pretrpeo ubedljiv poraz u Gornjem Milanovcu (1:4 protiv Metalca). Potom se i virus korona uvukao u redove Radničkog, nanizale su se i povrede, suspenzije zbog kartona i desetkovani Kragujevčani su nanizali sedam poraza.

Ceh je platio trener Radenković, a sada je pred Milinkovićem zadatak da podigne ekipu u što kraćem roku i već od narednog vikenda (nedelja, 17.00 - gostovanje u Subotici) krene ka izlasku iz krize. Sastav iz srca Šumadije posle 16 odigranih kola sedi na 14. mestu na tabeli sa isto toliko bodova i pritom ima jednu od najslabijih odbrana u ligi (33 primljena gola, samo je Kolubara primila više - 35).



tagovi

KK Radnički KragujevacRadnički KragujevacZoran Milinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara