©AFP
©AFP

Bledi Marselj lak plen za Lion: Lakazet ukrasio Matićev debi, Obamejan ga umalo pokvario

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.02.24. | 22:44

Domaćin ostvario minimalnu pobedu u derbiju (1:0)

Jedan udarac u okvir gola preskroman je učinak da bi ekipa mogla da se nada pozitivnom rezultatu, međutim upravo taj jedini konkretan pokušaj predstavljao je idealnu šansu da gosti iz Marselja neutrališu gol Aleksandra Lakazeta i odnasu bod. U takvoj nameri rivala je sprečio Einsli Mitland Najls koji je na gol liniji zaustavio udarac Pjer Emerika Obamejana i tako zaustavio jedinu pravu pretnju protivnika, te je Lion potpuno zasluženo stigao do celog plena (1:0).

Dočekali su imenjaci derbi u rezultatskoj krizi, te je Lion na svom terenu tražio put do bodova posle dva poraza, ali i kraj negativne serije u međusobnim duelima. Sa druge strane, tri vezane pobede Marselja u prethodnom periodu, kao i tranutni plasman budili su nadu Đenara Gatuza da njegova ekipa može da posle četiri vezana remija upiše pobedu i vrati se u trku za evropske vize.

Izabrane vesti

Imao je Italijan pravo da se nada, ali su se očekivanja ispostavila neosnovana s obzirom na prikazano gostiju. Pozivali bi se iz Liona na fudbalsku pravdu da je utakmica završena drugačije jer je rival jedinu priliku da zatrese mrežu imao u 80. minutu. Istini za volju, bila je to i najozbiljnija pretnja na utakmici međutim gol nekadađnjeg saigrača iz Arsenala sprečio je Mitland Najls koji je zaustavio Obamejanov pokušaj i podelio ulogu junaka utakmice sa još jednim nekadašnjim članom Tobdžija.

Da sve protekne u znaku nekadašnjih saigrača iz Arsenala pobrinuo se znatno ranije Aleksandr Lakazet. Napadač Liona stigao je u 37. minutu do lopte koju je sa desnog krila poslao Ernest Nuama, ali je prvi pokušaj blokirao Abdul Meite. Dobra reakcija gostujućeg štopera ispostavila se kao nedovoljna da mreža Marselja ostane mirna jer se lopta odbila nazad do centarfora domaćina koji je iz popravnog bio neumoljiv.

Lakazetov gol, sedmi na poslednjih šest utakmica u Ligi 1, doneo je petu pobedu Lionu u sezoni i istovremeno ukrasio debi Nemanje Matića koji je nedavno stigao iz Rena. Srpski vezista se našao u startnoj postavi i pre nego što ga je u 82. minutu zamenio Akuoku stigao je da zaradi žuti karton.

LIGA 1 - 20. KOLO

Petak

Strazbur - PSŽ 1:2 (0:1)

/Bakva 68 - Embape 31, Asensio 49/

Subota

Ren - Monpelje 2:1 (1:0)

/Terije 3, Kalimuendo 48 - Savanije 73/

Nant - Lans 0:1 (0:0)

/Kostsa 48/

Nedelja

Monako - Avr 1:1 (0:0)

/Ben Jeder 63 - Fofana 65ag/

Lil - Klermon 4:0 (4:0)

/Dejvid 10, 38, Andre 24, Žegrova 40/

Mec - Lorijan 1:2 (1:1)

/Lamkel Ze 22 - Bamba 19, Kaceris 58/

Rems - Tuluz 2:3 (0:3)

/Teuma 49, Akieme 90+1 - Mavisa 11, Babicka 31, Dalinga 45+2/

Brest - Nica 0:0

Lion - Marselj 1:0 (1:0)

/Lakazet 37/



tagovi

Olimpik LionMarseljFrancuska 1Nemanja MatićAleksandr Lakazet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara