Anhel i Oskar Romero (©Reuters)
Anhel i Oskar Romero (©Reuters)

Blizanci držali čas u Buenos Ajresu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.20. | 03:54

Paragvajci doneli nova tri boda nezadrživom San Lorencu u Liga kupu Argentine

Braća, još blizanci, u istom timu. Još glavni akteri i strelci meča. Spektakl u Buenos Ajresu. San Lorenco na krilima blizanaca Anhela i Oskara Romera slavio je na svom terenu protiv Argentinos Juniorsa sa 2:0 u četvrtom kolu Liga kupa Argentine. Sa 10 bodova, tim iz prestonice za koji navija i papa Franja, obezbedio je plasman u narednu rundu takmičenje iz kog će pobednik da se plasira u Kopa Libertadores.

Braća Romero imali su obaveze sa reprezentacijom Paragvaja prethodne nedelje, vratili su u klub i razbili Argentinos koji je ostao na trećem mestu sa četiri boda. San Lorenco je poveo pogotkom Oskara Romera u poslednjim trenucima prvog poluvremena na asistenciju brata Anhela. Uputio je sjajan centaršut, a Oskar je bio na pravom mestu i glavom zatresao mrežu gostiju.

Izabrane vesti

U nastavku susreta najlepši trenutak meča u 55. minutu. Domaćin je imao slobodan udarac sa oko 20 metara. Loptu je namestio paragvajski maestrro Anhel Romero. Imao je neobičan zalet, prebacio živi zid, a lopta je od prečke skliznula u mrežu gostiju. Golman Argentinosa Lukas Abraham Čavez samo je pogledom mogao da ispratio let lopte.

Oskar Romero je 2017. godine imao i kratkotrajnu avanturu u Evropi, igrao je za Alaves, dok je Anhel imao bolju karijeru od brata blizanca. Četiri godine je branio boje brazilskog velikana Korintijansa, a od prošle godine je u San Lorencu. Sa crno-belima iz Sao Paula je osvojio dve titule šampiona Brazila, 2015. i 2017. godine. Sa bratom je počeo karijeru u Sero Portenju.

San Lorenco je za 360 minuta primio samo jedan gol u ovom takmičenju i siguran je putnik u narednu rundu, dok će Argentinos sa Aldosivijem da se bori za drugu poziciju. Estudijantes je razočarao u Liga kupu sa samo bodom posle četiri kola u Grupi 6.

ARGENTINA, LIGA KUP - 4. KOLO

GRUPA 5

Nedelja

Estudijantes - Aldosivi 0:1 (0:1)

/Inigez 45+1/

Ponedeljak

San Lorenco - Argentinos Juniors 2:0 (1:0)

/O. Romero 45, A. Romero 55/

GRUPA 6

Nedelja

Urakan - Velez Sarsfild 1:2 (1:2)

/Brijasko 42 - Hanson 28, Taragonja 45+1/

Patronato - Himnsija La Plata 0:0



tagovi

San LorencoArgentina 1ArgentinaArgentinos Juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara