(Reuters)
(Reuters)

Bogati kucaju, Mićel ne otvara vrata: Njukasl i Lion pitali za trenera Đirone

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.01.24. | 15:09

A njemu se, zasad, ostaje u Kataloniji

Pre samo godinu i po dana bio je u Drugoj ligi Španije. Da nije bilo pobede u gostima protiv Tenerifa, vredne plasmana u Primeru, ko zna kako bi tekla karijera Mićela Sančesa. Danas je trener u modi, vodi Đironu, pomera granice i broji ponude.

Posle sjajnih igara Katalonaca u aktuelnoj sezoni dve su stigle na njegovu adresu. Razumljivo, od poznatijih i platežno moćnih klubova, nego što je kolider španskog prvenstva.

Izabrane vesti

Kako otkriva Mundo deportivo, prvi su na Mićelova vrata zakucali čelnici Njukalsa. Nije baš da su do kraja zadovoljni napretkom kluba za malo više od dve godine koliko je prošlo otkako je Mohamed Bin Salman, princ Saudijske Arabije, postao vlasnik. Jeste u prvoj celoj sezoni pod njegovim vođstvom izboren plasman u Ligu šampiona, ali sad je klub sa Sent Džejmsis parka daleko od takvog podviga, što multimilijarder i nije voljan da trpi, pošto je želeo da pozicionira Njukasl kao bitan faktor u engleskom i evropskom fudbalu. Zato je spreman da se rastane sa Edijem Hauom i poveri klubu nekom drugom, a Mićel se „nacrtao“ usled sjajnih rezultata sa Đironom i dopadljovog stila igre.

Osim toga, valja znati da je ne mali broju stručnjaka iz Španije oduševio poklonike fudbala u Premijer ligi. Uz već dugo prisutnog Pepa Gvardiolu, aplaudira se Unaju Emeriju zbog učinka sa Aston Vilom i Andoniju Iraoli, koji je prvi trenerski angažman u inostranstvu dobio u Bonrmutu. Prateću tu liniju, Englezima je zanimljiv i Mićel.

Ne samo njima, već i Lionu. Posrnuli francuski gigant nikako da ostvari kontinuitet struke, što je preduslov stabilizaciji. Otkako je Amerikanac Džon Tekstor preuzeo upravljačku strukturu kao treneri su, samo ove sezone, radili Loran Blan i Fabio Groso, dok je u svojstvu prelaznog rešenja bio angažovan Žan Fransoa Vule, a sad je na klupi Pjer Sage. Lavovi svakako traže trajno rešenje i ukazao im se Mićel kao pogodna opcija.

Samo što je Mićel, prenosi Mundo, ne želi, bar ne sad, ni u Englesku, ni u Francusku. Voljan je da ostane na stadionu Montilivi. Tamo gde je obožavan. Gde mu kliču. Da proba sa Đironom da uradili nezamislivo, a onda bi verovatno došla ponuda koja se ne odbija.



tagovi

Đirona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara