©Reuters
©Reuters

Bohum na pragu Bundeslige, ali prvo mora da izađe na kraj sa Dursunom

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.04.21. | 12:03

Lider Cvajte u 31. kolu gostuje u Darmštadu

Fudbaleri Bohuma se posle 30 odigranih kola nalaze na prvom mestu na tabeli druge nemačke lige. Imaju devet bodova više od trećeplasiranog Hamburga, pa bi u slučaju trijumfa u Darmštadu (20.30) došli na korak od plasmana u Bundesligu. Gostuju ekipi koja je daleko od vrha, ali je poprilično bezbedna kada je opstanak u pitanju, kako ima devet bodova više od Braunšvajga, koji je prvi ispod crte.

20.30: (3,50) Darmštad (3,45) Bohum (2,10)

Izabrane vesti

Bohum je dakle ja pravom putu, u poslednjih 10 mečeva kiksirao je tri puta, ali je u sedam navrata slavio. Došao je do trijumfa protiv Hanovera u jako uzbudljivom meču odigranom pre nešto više od nedelju dana (4:3), da bi minule sedmice kao gost savladao Hajdenhajm (2:0). Mogao bi sastav sa Rurštadiona trijumfom u tekućem kolu i da overi vizu za elitu, u slučaju da HSV ne uspe da savlada Karlsrue (četvrtak, 18.30). Prvi strelac ekipe je Sajmon Coler, koji sa 15 pogodaka (pet asistencija) u leđa gleda samo dvojici fudbalera u Cvajti.

Sa druge strane Darmštad igra sezonu za zaborav, Ljiljani su 12. na tabeli i na pragu su da i zvanično obezbede status u Cvajti i za narednu sezonu. Daleko su od vodećih timova, ostali su i matematički bez šansi da se domognu elite. Nalaze se ipak u dobroj formi, praktično su popločali put Bohumu ka Bundesligi. U poslednja tri meča osvojili su sedam bodova, najpre su savladali Hamburger (2:1), a potom i remizirali sa Grojter Firtom (2:2), da bi minule sedmice bili bolji od Vircburgera na strani (3:1). Glavna uzdanica Darmštada je turski napadač Serdar Dursun, drugi strelac lige (19 golova). Igra u sjajnoj formi, pa je na poslednjih 10 mečeva uspeo da pronađe put do protivničkih mreža u isto toliko navrata (het-trik protiv Auea).

Trener Bohuma Tomas Rejs upozorava da je pred njegovom ekipom nezgodan protivnik.

"Liga je veoma izbalansirana. Nijanse odlučuju, što se moglo videti i na našem prethodnom susretu. Darmštat je kompaktan, disciplinovan. Po tome su poznati. Nećemo se sigurno koncentrisati samo na Serdara Dursua. Želimo da budemo kompaktni, kao protiv Hajdenhajma".

Njegov kolega sa klupe Darmštada Markus Anfang akcenat stavlja brzinu igrača narednog protivnika.

"Bohum je tim sa dosta brzine. Ima neke od najbržih igrača u ligi i veoma je dobro postavljen u veznom redu. Generalno, nalazi se na čelu tabele".

Minuli duel ovih ekipa Bohum je rešio u svoju korist (2:1), ali su toj pobedi aktuelnog lidera Cvajte prethodila tri remija. Tradicija je večeras svakako na strani gostiju, kako za poraz u zvaničnim mečevima od Darmštada ne znaju od 2015. godine.

NEMAČKA, CVAJTA - 31. KOLO

Petak

Karlsrue - Vircburger 2:2 (2:1)

Braunšvajg - Aue 0:2 (0:0)

Subota

Paderborn - Dizeldorf 2:1 (0:0)

Osnabrik - Kil 1:3 (0:3)

Nirnberg - Hajdenhajm 3:1 (2:1)

Nedelja

Sankt Pauli - Grojter Firt 2:1 (1:0)

Sanhauzen - Hanover 4:2 (1:1)

Regensburg - Hamburger 1:1 (1:0)

Ponedeljak

20.30: (3,50) Darmštad (3,45) Bohum (2,10)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaBohumDarmštatDursunColer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara