Stadion Ernando Siles u La Pazu (©Reuters
Stadion Ernando Siles u La Pazu (©Reuters

Bolivar seje strah u Libertadoresu, ali bi noćas mogao da ostane bez borbe za domaću titulu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 23:08

Plej-of Apeture: Najtrofejniji tim u zemlji podno Anda noćas (01.00) u La Pazu dočekuje San Antonio Bulo Bulo i juri gol minusa (0:1) iz Kočabambe

Sledi rasplet u Boliviji. Ove sezone se igra novi format, sa plej-ofom, za razliku od prethodnog šampionata kada se igrao klasični dvokružni sistem. Šampion Bolivije Strongest i Universitario su prvi polufinalisti plej-ofa u bolivijskoj Aperturi. Bolivar je ove sezone igrao odlično u ligaškom delu sezone, ali se spotakao već na prvom stepeniku od SA Bulo Bulo (0:1) u prvoj utakmici četvrtfinala.

Tim iz Kočabambe je iznenadio velikana iz La Paza, ali noćas (01.00) je revanš na kultnom stadionu Ernando Siles. Na nadmorskoj visini od 3.600 metara stižu gosti koji ne moraju mnogo da se prilogođavaju na razuđeni vazduh. Doduše, grad iz koga je ovaj klub je na 1.000 metara manjoj nadmorskioj visini.

Izabrane vesti

Bolivar seje strah u Kopa Libertadoresu, pobedio je u prva dva kola čileanski Palestino u gostima i kolumbijskog šampiona Miljonarios na svom terenu, pa je na pragu osmine finala najjačeg klupskog takmičenje na Zelenom kontinentu.

01.00: (1,15) Bolivar (7,50) SA Bulo (13,0)

Bolivar će biti silno oslabljen večeras jer u prvom meču u Kočabambi pocrveneo Brazilac Bruno Savio, najbolji igrač tima. On je postigao golove u oba meča u Libertadoresu, ali sada će Bolivar morati bez njegove pomoći da juri dva gola razlike.

Najtrofejniji klub u ovoj zemlji nije poražen na svom stadionu od kraja avgusta prošle godine, kada je u četvrtfinalu Libertadoresu Bolivar podno Anda poklekao u duelu sa brazilskim Internasionalom. Osim tog neuspejlha, čak 13 pobeda, a samo je Strongest uspeo da ostane neporažen na stadionu Ernando Siles (4:4).

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

BOLIVIJA 1, APERTURA – ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Četvrtak

Strongest – San Hose 2:1 (1:1), prvi meč: 2:0

/Enumba 19, Kueljar 77 – Loza 39/

Universitario – Nasional Potosi 3:1 (0:0), prvi meč: 1:0

/Nunez 63pen, 90+14 Rosales 90+1 – Garsija 68/

Petak

01.00: (1,15) Bolivar (7,50) SA Bulo (13,0), prvi meč: 0:1

02.00: (1,58) Aurora (3,70) Indendijente Petrolero (5,60), prvi meč: 1:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

BolivijaBolivija 1Južna AmerikaBolivar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara