Žoao Feliks (© Reuters)
Žoao Feliks (© Reuters)

Bolničari, studenti, pijačari... A Čolo na teren poslao osmoricu učesnika Mundijala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.11.22. | 00:38

Simeone više ne veruje rezervistima, Madriđani jedva sa petoligašem

Pogubio se Dijego Simeone. Toliko ga je strah savladao u poslednje vreme da više ne veruje nikome. Najmanje rezervistima. Obično treneri uvodne faze kup takmičenja koriste da razigraju drugopozivce, ali Atletikov je izgubio poverenje u momke iz drugog plana i zato je petoligašu Almasanu suprotavio najjači tim. Kao da je meč Lige šampiona, a ne početni u Kupu kralja.

Na kraju 2:0 za Madriđane u Soriji (igralo se na stadionu Numansije, kako bi što više ljudi moglo da posmatra duel) za kraj dugačkog niza bez trijumfa, jer je pre ovog nad amaterima Čolov tim zabeležio još 23. oktobra nad Betisom u Sevilji. Otad eliminacija iz Lige šampiona (2:2 sa Leverkuzenom), bez šanse da se nastavi takmičenje u Ligi Evrope (poraz od Porta 0:2), posrtanja u prvenstvu (Kadiz 2:3, Espanjol 1:1, Majorka 0:1) i napokon slavlje. I to sa šestoricom fudbalera koji idu na Mundijal među starterima.

Izabrane vesti

Koliko se Simeone uspaničio pokazuje podatak su mu utakmicu počeli Nauel Molina (Argentina), Koke, Markos Ljorente (Španija), Aksel Vitsel (Belgija), Žoao Feliks (Portugal) i Antoan Grizman (Francuska). Da su u stranu velike oči jasno je po tome što su preko puta bili amateri. Za klub iz mesta koje ima svega oko 5.000 stanovnika počela su trojica studenata, jedan čistač bazena, prodavac na pijaci, policijski pozornik, odbornik u mesnoj zajednici, činovnik i bolničar. U tome i jeste daraž Kupa kralja, ali da Čolo ovliko ne veruje rezervistima je zapanjujuće.

Zato su neki od glavnih protagonosta morali da se postaraju za trijumf. Najpre je Anhel Korea, samo dan pošto je otpao sa spiska selekcije Argentine, dao znake života (35. minut), potom Žoao Feliks (63). Opet. Nekadašnji fudbaler Benfike jedini vuče ovaj tim u poslednje vreme, na poslednje tri utakmice na španskom tlu dao je četiri gola. A trener ga donedavno nije video kao prvu opciju...



tagovi

Kup kraljaŽoao FeliksAnhel KoreaAtletiko MadridDijego Simeone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara