(©Reuters)
(©Reuters)

Bomba Lopeza u 96. za eksploziju na Valjekasu! Dimitrievski zaplivao u prazno – Elče konačno pogodio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.10.22. | 23:06

Franhiverdesi dočekali gol na gostovanju...

Skinuo je Elče prokletstvo na gostovanjima, konačno je dao gol van svog stadiona. Ipak, navijačima ugođaj nije potpun. Prva pobeda u Primeri ostala je nedosanjani san, ponovo se Franhiverdesi vraćaju kući bez bodova. U šaci su imali jedan, a onda je Unaj Lopez lansirao projektil i zapalio Valjekas – 2:1 (1:1).

Odzvanja predgrađe Madrida, vazduh para pesma Rajo Valjekana. Opet je Valjekas mesto odakle se malobrojni vraćaju sa bodovima, a tek će rivali poželeti da ga zaobiđu kada Raul de Tomas stekne pravo nastupa i Rajov napad postane još ubojitiji.

Izabrane vesti

Pogledali su fudbalski bogovi Rajo Valjekano, nagradili su ga za totalnu ofanzivu. Sevnula je desnica Unaja Lopeza, zakucao je loptu u mrežu i izazvao erupciju oduševljenja na stadionu. Savršeno mu je sela, dva golmana je ne bi skinula. Provukao je loptu kroz krcat kazneni prostor i izrastao u heroja. Još kako će pamtiti prvenac u ovoj sezoni.

Završilo se kao bajka, a počelo kao košmar za domaćina. Poslao je Đerar Gambau oštru loptu u peterac, zaplivao je Stole Dimitrievski u prazno, a Oskar Boje je na drugoj stativi elegantno glavom spustio loptu u gol. Napravio je veliki kiks makedonski golman koji je na startu sezone izludeo Roberta Levandovskog – začarao je mrežu, a taj remi je jedini meč na kojem je Barselona ispustila bodove – ali je, ipak, prošao nekažnjeno kada je crta podvučena.

Može Stole Dimitrievski da se zavali Unaju Lopezu, Seriju Kamelju i fortuni. Pogledala je sreća Rajo kod prvoga gola. Majstorski je petom Oskar Treho odigrao za Serhija Kamelja. Opalio je iz prve, lopta je zakačila igrača u bloku i promenila smer. Ukopan je ostao golman Elčea.

Napadao je domaćin čitavo drugo poluvreme, ušao je i Radamel Falkao da pojača pritisak – ništa nije vredelo. Do voleja Unaja Lopeza.

PRIMERA – 7. KOLO

Petak

Bilbao - Almerija 4:0 (2:0)

/Injaki Vilijams 10, Sanset 17, Niko Vilijams 62, Vesga 84pen/

Subota

Kadiz - Viljareal 0:0

Hetafe - Valjadolid 3:2 (2:2)

/Majoral 29, Suarez 31 - Leon 20pen, 37, Plano 49/

Sevilja - Atletiko Madrid 0:2 (0:1)

/Ljorente 29, Morata 57/

Majorka - Barselona 0:1 (0:1)

/Levandovski 20/

Nedelja

Espanjol - Valensija 2:2 (0:0)

/Hoselu 56, Darder 83 - Gabrijel 54, Komer 90+6/

Selta - Betis 1:0 (1:0)

/Veiga 9/

Đirona - Sosijedad 3:5 (2:2)

/Rikelme, Martinez 27, Kasteljanos 45 - Serlot 8, 42, Mendez 66, Zubimendi 71,Kubo 85/

Real Madrid - Osasuna 1:1 (1:0)

/Vinisijus Žunior 42 - Garsija 50/

Ponedeljak

Rajo Valjekano - Elče 2:1 (1:1)

/Kameljo 40, Lopez 90+6 - Boje 32/


tagovi

Rajo ValjekanoElčePrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara