Borusija predstavila zamenu za najboljeg igrača

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 18:49

Deset miliona se samo nekoliko dana zadržalo na klupskom računu

Ostala je Borusija Menhengladbah ovog leta bez obeštećenja za trojicu ozbiljnih igrača poput Markusa Tirama, Remija Bensabinija i Larsa Štindla koji su otišli kao slobodni, ali ju je mnogo više zaboleo gubitak najboljeg igrača za 10.000.000 evra.

Kada je Leverkuzen nedavno aktivirao otkupnu klauzulu Jonasa Hofmana za pomenutu sumu, razočarenje u Menhengladbahu je bilo veliko. Hofman je bio ponajbolji fudbaler Borusije i godinama jedan od nosilaca igre. Danas je klub makar malo razvedrio napadače i potvrdio da je stigla zamena za Hofmana. Dugo čekano pojačanje.

Izabrane vesti

Iz Bresta je za 10.000.000 evra kupljen francuski ofanzivac Frank Onora koji igra na poziciji desnog krila kao Hofman. Francuz je još od prošlog leta bio meta Borusije. Igrač i klub su tada imali dogovor, ali je Brest tražio previše para. Pregovori su se nastavili ovog leta, Borusija je nudila oko 6.000.000 evra, pa 8.000.000 ali je morala da ubrza priču kada je ostala bez Hofmana. Nemci su na kraju pristali da plate traženu cenu Brestu za njegovog najboljeg igrača.

Onora je potpisao ugovor do 2028. godine i za sada je najveće pojačanje Borusije. Pre njega je za nešto više od 7.000.000 evra od Benfike otkupljena pozajmica Julijana Vajgla, za 2.000.0000 evra je došao talentovani italijanski štoper Fabio Kjarodija iz Verdera, a za nešto više od milion evropskih novčanica Arminijino krilo Robin Hak.

Šuška se o još letnjih akvizicija poput Pola Onuačua (Sautempton), Fabijana Ridera (Jang Bojs), Maksensa Lakroe (Volfzburg), Vangelisa Pavlidisa (AZ Alkmar)...


tagovi

Frank OnoraLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara