©AFP
©AFP

Bosanci neutralisali Ronalda, ali za Bruna nije bilo rešenja! Portugalci sa gol-razlikom 13:0 jure ka Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.06.23. | 22:55

Dva gola i asistencija veziste Mančester Junajteda u okršaju sa Zmajevima - 3:0

Reprezentacija Bosne i Hercegovine uspela je da ostvari jedan od prioritetnih zadataka u Lisabonu, zaustavivši Kristijana Ronalda, ali to nije bilo dovoljno i da bi se na Lužu sprečio poraz favorizovane Portugalcije. Selekcija Roberta Martineza je potvrdila dominaciju u grupi J, pa se sa maksimalnih devet bodova i gol-razlikom 13:0 nalazi na sigurnom putu za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, dok će BiH probati da se uključi u borb za drugo mesto sa Slovačkom - 3:0 (1:0).

Za Ronaldovo zaustavljanje najzaslužniji je bio Anel Ahmedhodžić, ali su veliki doprinos pružili i Siniša Saničanin i Leon Barišić. Ipak, selekcija Faruka Hadžibegića nije imala rešenje za ostale portugalske majstore, a pre svih za Bruna Fernandeša, koji je postigao dva gola i asistirao kod pogotka Bernarda Silve u 44. minutu.

Izabrane vesti

Veziste Mančester Junajteda bilo je svuda na terenu. Pa i kod prvog pogotka svog tima, kada je nesebično poslao loptu u prostor za igrača Mančester Sitija, koji je potom rutinski poslao loptu u donji levi ugao nemoćnog Ibrahima Šehića.

Bruno je svoju fudbalsku raznovrsnost nemostrirao i u 77. minutu, kada je odlično reagovao na centaršut Rubena Nevesa i glavom sa sedam-osam metara udaljenosti poslao loptu u mrežu Bosne i Hercegovine.

Martinez je svog najboljeg igrača na ovom meču ostavio do kraja na terenu i omogućio mu da stavi pečat na sigurnu pobedu njegove selekcije. Da je ovo jednostavno njegovo veče pokazala je situacija iz trećeg minuta nadoknade, kada se našao na pravom mestu na ivici kazenog prostora da odbijenu loptu protoivničke odbrane izuzetno preciznim udarcem pošalje uz samu levu stativu skamenjenog Šehića.

Jasno je da je samo pitanje trenutka kada će Portugalci overiti plasman na EURO, kao i da nemaju ozbiljnog konkurenta u ovoj grupi. Martinezov tim u utorak očekuje okršaj sa Islandom, a u septembru i gostovanje u Slovačkoj, koje bi moglo da predstavlja najveći izazov u dosadašnjem toku kvalifikacija.

GRUPA J:

Luksemburg - Lihtenštajn 2:0 (0:0)

/Sinani 59, Rodriges 89/

Island - Slovačka 1:2 (1:1)

/Finbogason 41 - Kucka 27, Suslov 70/

Portugalija - BiH 3:0 (1:0)

/B. Silva 44, Fernandes 77, 90+3/




tagovi

Bruno FernandešEURO 2024Kvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara