Botafogo (©Reuters)
Botafogo (©Reuters)

Botafogo se ugušio na 2.850 metara nadmorske visine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 02:06

LDU Kito pobedio Brazilce u Kupu Libertadores – 1:0

Mnogi bi rekli da tu, na 2.850 metara nadmorske visine ne može da se igra fudbal. Tu se gosti bore za vazduh dok teraju loptu, a naviknuti domaćini – pobeđuju.

LDU Kito je iskoristio tu prirodnu prednost jutros da u 2. kolu grupne faze Kupa Libertadores pobedi brazilski Botafogo – 1:0. Gosti su još dobro prošli, pošto ih je VAR spasao od još dva pogotka ekvadorskog tima.

Izabrane vesti

Da li je ta priča o nadmorskoj visini i uticaju na igru mit ili istina? Evo, neka brojke kažu: LDU Kito je na svom terenu na svim frontovima od 15 poslednjih utakmica, računajući i ovu, dobio 14! Jedino je Aukas, lider ekvadorskog prvenstva, uspeo da slavi sa 2:1 pre mesec dana.

Botafogo nije uspeo da se valjano adaptira na uslove. Mada, kako mu je ovo drugi poraz u dva kola, imaće silne muke da se domogne mesta za narednu fazu Kupa Libertadores. Alzugaraj je već u 4. minutu doveo Ekvadorce u vođstvo, a do kraja meča promašao je LDU Kito tri kolosalne šanse, gol Estrade je poništio VAR zbog ofsajda, a penal u 64. minutu zbog igranja rukom ipak nije dosuđen, nakon intervencije iz „sobe“.

U drugom meču dana u Bolivaru sve je prštalo od šansi i golova. Domaći Bolivar je pobedio Miljonarios sa 3:2, iako je imao tri gola prednosti u rukama u jednom momentu.

Strašno je bolivijski tim otvorio utakmicu, golovima Sagreda i Da Koste je vodio 2:0 posle deset minuta igre. A, onda je Jomar Roča totalno bezumno startovao u skoku na Ruiza i dobio direktan crveni karton.

I pored toga Bolivar je uspeo da dođe i do trećeg gola pre poluvremena, ali brojčana prednost je nakon toga počela da dolazi do izražaja u korist Kolumbijaca, koji su do 72. minutu prišli na gol zaostatka, ali dalje od toga nisu uspeli.

KOPA LIBERTADORES - 2. KOLO
Grupa D

Junior - Universitario 1:1 (1:1)

/Kaisedo 44 - Korzo 22/

Četvrtak

LDU Kito - Botafogo 1:0 (1:0)

/Alzugaraj 4/


Grupa E

Flamengo - Palestino 2:0 (1:0)

/Pedro 21, Ortiz 85/

Četvrtak

Bolivar - Miljonarios 3:2 (3:1)

/Sagredo 3, Da Kosta 10, Savio 34 - Kastro 45, 72/



tagovi

Kopa LibertadoresBotafogoMiljonariosLDU KitoBolivar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara