Braim Dijaz (©Reuters)
Braim Dijaz (©Reuters)

Braimov ugovor zamršen kao telenovela: Klauzula na klauzulu i na to još klauzula

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.10.22. | 19:27

Opcija kupovine, pravo preče kupovine, anti-Junajted klauzula koju je nakačio Siti i Malagini procenti

Izgleda da su Braimu Dijazu bile potrebne dve sezone da konačno proigra u Milanu. Dve godine je skakao po živcima navijačima i na momente je bila prava agonija gledati ga kako izgleda na terenu.

Tokom dva meseca ove sezone njegov status se potpuno izmenio. Ređe je starter, ali izgleda da mu uloga rezerviste više prija jer je za 570 minuta na terenu već skupio četiri gola i jednu asistenciju.

Izabrane vesti

Zbog toga su u redovima branioca titule počele da se roje mislio o konačnom otkupu španskog veziste. Milanski list Gazeta delo Sport bavio se ovom temom i javnosti prezentova Braimov ugovor koji je zamršen kao telenovela. Tačnije, prepliću se klauzule koje imaju direktnog uticaja jedna na drugu.

Utorak, 21.00: (4,80) Dinamo Zagreb (3,60) Milan (1,85)

Naime, Milan ima opciju da otkupi Dijaza od Real Madrida po ceni od 22.000.000 evra narednog leta. Ako to učini, aktiviraće se klauzula po kojoj bi Blankosi na konto prava preče kupovine mogli Španca da vrate nazad po ceni od 27.000.000 evropskih novčanica.

Dijazov ugovor sa Realom već sada poseduje “anti-Junajted“ klauzulu. Ona ipak ne isključuje njegov transfer na Old Traford, već bi od eventualnog transfera prihodovao Mančester Siti. Da bude jasnije, kada je Dijaz u januaru 2019. stigao u Real za 17.000.000 evra, ubačena je klauzula po kojoj bi madridski gigant bio u obavezi da isplati Sitiju 40 odsto ukupnog obeštećenja. I ne samo to. Njegov dečački klub Malaga dobija 15 odsto od transfera iz Real Madrida, od ukupne sume.

Ako bi Real prodao Dijaza Milanu za pomenutih 22.000.000 evra, Malagi bi išlo 3.300.000.


tagovi

Braim DijazMilanMančester JunajtedMančester SitiMalaga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara