Frakundo Buonanote (©Reuters)
Frakundo Buonanote (©Reuters)

Brajton bacio 'petardu' u Šefildovu šuplju mrežu, salve zvižduka za 'prevaranta' Mitomu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.02.24. | 17:03

Na Bramal lejnu utakmica bila jednosmerna ulica…

Pravo osveženje za Premijer ligu prethodne sezone bili su Brajton i Roberto de Zebri, ne igra klub sa istočne engleske obale loše ni ove, mada rezultati nisu na nivou prošlogodišnjih. Prolazio je u proteklih mesec i kusur dana kroz krizu, ostvario samo jednu pobedu u šampionatu i skliznuo u sredinu tabele. Gostovanje Šefild junajtedu došlo mu je kao poručeno.

Jeste se klub sa Bramal lejna digao, konačno počeo da skuplja bodove i sačuvao kakve-takve šanse da ostane u Premijer ligi, međutim, na Brajtonov blickrig nije imao odgovor. Ni snage da se sa igračem manje, posle crvenog kartona za Mejsona Holgejta, vrati u igru, a na udaru domaćih navijača našao se ‘prevarant’ Kaoru Mitoma – 5:0 (2:0).

Izabrane vesti

Samo što je meč počeo, nepromišljeno je počeo Mejson Holgejt. Kontakt je bio očigledan, otvorenim đonom startovao je na Kaorua Mitomu. Dobio je udarac po butini, pao kao pokošen i sudija nije imao nikakvu dilemu – čist crveni karton. Ali, navijači Šefild junajteda to nisu videli tako. Za njih je Japanac simulirao.

Obrušili su se na krilo Brajtona, izviždali ga pri svakom kontaktu sa loptom, jer jedan start u uvodnih petnaestak minuta utakmicu je pretvorio u jednosmernu ulicu. Gostima nije bilo potrebno previše vremena da materijalizuju prednost i brzopotezno reše meč u svoju korist. Sve je počelo od Paskala Grosa, koji je nekoliko minuta nakon isključenja Mejsona Holgejta izveo korner, Luis Dank je sa druge stative vratio loptu u peterac, a tamo je najsnalažljiviji bio Fakundo Bunanote.

Argentinac plaćen 6.000.0000 evra je, uz dozu sreće, provukao loptu iza leđa Šefildovog golmana, a i ona se provukla kroz ‘šuplju’ mrežu na Bramal lejnu. Domaćin se nije otreznio ni od prvog pogotka, već je pao i drugi. Dani Velbek je pokupio otpadak, zakucao je iz peterca loptu pod prečka. Ništa nije bilo naklonjeno poslednjeplasiranom timu Premijer lige, pa ni VAR.

Ben Osborn je u finišu prvog poluvremena, u dubokoj nadoknadi, zatresao mrežu, međutim, sudija je posle konsultacije sa VAR sobom i gledanja snimka poništio gol…

Ubilo je to u pojam domaće igrače, još više razbesnelo navijače. Meta im je bio i arbitar Atvel, ne samo Kaoru Mitoma, koji je kumovao autogolu Džeku Robinsonu. Nadovezao se i Sajmon Adinga, osvajač Kupa afričkih nacija sa Obalom Slonovače, spakovao je dva gola u završnici i ispraznio Bramal lejn. Brojni navijači Šefild junajteda su ranije naputili svoja mesta i zaputili se kućama ili ka nekom pabu da utope tugu.

Pred Šefildom su meseci borbe za goli život…

PREMIJER LIGA - 25. KOLO

Subota

Brentford - Liverpul 1:4 (0:1)

/Toni 75 - Nunjez 35, Makalister 55, Salah 68, Gakpo 86/

Barnli - Arsenal 0:5 (0:2)

/Edegor 4, Saka 41pen, 47, Trosar 66, Haverc 80/

Fulam - Aston Vila 1:2 (0:1)

/Munjiz 64 - Votkins 23, 56/

Njukasl - Bornmut 2:2 (0:0)

/Gordon 58pen, Riči 90+2 - Solanki 51, Semenjo 69/

Notingem Forest - Vest Hem 2:0 (1:0)

/Avonji 45+5, Hadson Odoi 90+4/

Totenhem - Vulverhempton 1:2 (0:1)

/Kuluševski 46 - Gomeš 42, 63/

Mančester Siti - Čelsi 1:1 (0:1)

/Rodri 83 - Sterling 42/

Nedelja

Šefild junajted - Brajton 0:5 (0:2)

/Buonanote 20, Velbek 24, Robinson 75ag, Adingra 78, 85/

17.30: (4,10) Luton (4,00) Mančester Junajted (1,80)

Ponedeljak

21.00: (1,75) Everton (3,75) Kristal Palas (5,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kaoru MitomaRoberto De ZerbiPremijer ligaŠefild junajtedBrajtonDani VelbekSajmon AdingraFakundo Buonanote

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara