©Reuters
©Reuters

Brentfordu malo gol i igrač više, ne zna za pobedu već mesec i po dana (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 17:09

Londonski tim imao povoljnu situaciju na gostovanju Notingem Forestu, ali je sa Siti graunda odneo samo bod...

Brentford je u sve većem problemu iz nedelje u nedelju. Krenuo je odlično, uzeo bod Totenhemu na otvaranju, deklasirao Fulam u malom gradskom derbiju i time najavio još jednu vrlo dobru sezonu. Međutim, mesec i po dana kasnije, ekipa Tomasa Franka i dalje je na jednoj prvenstvenoj pobedi ostvarenoj na Krejven Kotidžu u drugom kolu.

Ni posle sedme runde Premijer lige nije uspela da izađe iz krize. Imala je gol prednosti, igrača više, ali ni to joj nije bilo dovoljno da odnese sva tri boda sa gostovanja Notingem Forestu – 1:1 (0:0).

Izabrane vesti

Rezultatska kriza kao da je vezala noge fudbalerima Brentforda, u meč su ušli oprezno, što je u kombinaciji sa generalno zatvorenijim pristupom Foresta rezultiralo ne preterano zanimljivom utakmicom. Ipak, posle gotovo monotonih sat vremena fudbala Musa Nijakate je odlučio da "začini" pretposlednji meč sedmog kola.

Kao da je zaboravio da već ima žuti karton, neoprezno je startovao u 57. minutu, sa leđa je nagazio Joana Visu. Glavnom arbitru Poli Tirniju nije bilo druge već da mu pokaže put u svlačionicu (situaciju pogledajte OVDE). I dok je Nijakate napuštao teren, Brentford je poveo, iz prekida koji mu je Senegalac poklonio. Proradila je danska veza među Pčelicama, Matijas Jensen je izveo slobodan udarac, a Kristijan Norgor izbegao ofsajd i glavom pogodio dalji ugao (gol pogledajte OVDE).

Stiv Kuper je morao da reaguje, da prodrma ekipu koja do tada ni sa jedanaestoricom nije uspevala ozbiljnije da pripreti. Dva minuta po primljenom golu na teren je poslao Morgana Gibs Vajta i Harija Tofola i ispostavilo se da bolji potez teško da je mogao da povuče. Jer upravo su dvojica pomenutih fudbalera iskreirala akciju iz koje će sedam minuta kasnije Nikolas Domingez poravnati rezultat (gol pogledajte OVDE). Vajt je poslao odličnu loptu na bok, Tofolo zavrnuo na prvu, a Domingez, jedan od najnižih na terenu, u maniru najboljih napadača Premijer lige prebacio Marka Flekena, kaznivši ga za loše postavljanje.

Imao je Brentford više nego dovoljno vremena da iskoristi brojčanu prednost, posebno što je Tirni nadoknadio još 13 minuta zbog brojnih prekida, ali ni to nije pomoglo londonskom timu da dođe do druge pobede u Premijer ligi ove sezone.

Meč je između ostalog obeležio i sporan detalj sa početka drugog poluvremena. Tada je Visa sa leđa ukrao loptu neopreznom golmanu domaćina Metu Tarneru, a ovaj ga u nameri da ispuca loptu srušio, ali se VAR nije ni oglasio, iako je danas više nego ikad ranije bio na ispitu posle jučerašnje greške na meču između Totenhema i Liverpula (spornu situaciju pogledajte OVDE). Imaće u Brentfordu za čime da žale, ali i na koga da se žale.

PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Subota

Aston Vila - Brajton 6:1 (3:0)

/Votkins 14, 21, 65, Estupinjan 26AG, Remzi 85, Luiz 90+7 - Fati 50/

Bornmut - Arsenal 0:4 (0:2)

/Saka 17, Edegard 44p, Haverc 53p, Vajt 90+3/

Everton - Luton 1:2 (1:1)

(Kalvert Luin 41 - Loker 24, Moris 31)

Mančester Junajted - Kristal Palas 0:1 (0:1)

/Andersen 25/

Njukasl - Barnli 2:0 (1:0)

/Almiron 14, Isak 76p/

Vest Hem - Šefild Junajted 2:0 (2:0)

/Bouen 24, Souček 37/

Vulverhempton - Mančester Siti 2:1 (1:0)

/Dijaz 13ag, Hvan 66 - Alvarez 58/

Totenhem - Liverpul 2:1 (1:1)

/Son 36, Matip ag 90+6 - Gakpo 45+4/

Nedelja

Notingem Forest - Brentford 1:1 (0:0)

/Domingez 65 - Norgor 58/

Ponedeljak

21.00: (3,90) Fulam (3,50) Čelsi (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaNotingem ForestBrentford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara