©FK Crvena zvezda
©FK Crvena zvezda

Bukari meč presedeo na klupi Gane, gledao Ada u ulozi štopera

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 20:21

Anan iz Novog Pazara debitovao u porazu od Nigerije (1:2)

Alktuelni reprezentativni termin reprezentacije Gane i Nigerije su iskoristile da odigraju prijateljski susret u kojem su Super orlovi slavili rezultatom 2:1 nad Crnim zvezdama u čijim su redovima trojica suerligaških fudbalera imala različite uloge.

Dok je Osman Bukari presedeo čitav duel na klupi, drugi igrač Crvene zvezde Edmund Ado je odigrao od prvog do poslednjeg minuta, ali u nesvakidašnjoj ulozi s obzirom na to da je prekomandovan na štopera, te je zajedno sa selektorom Gane ostao jedna od meta kritičara.

Izabrane vesti

Za razliku od prethodnog perioda kada je selektoru Gane zamerano što je Adu pružao šansu i kada nije beležio minute u klupskom dresu, sad taj argument nije mogao da bude adut kritičara usled činjenice da je defanzivni vezista od prelaska na pozajmicu u Radnički iz Niša počeo da skuplja minute. Ipak, odluka selektora Crnih zvezda da pored sijaset defanzivaca ulogu štopera prepusti igraču na privremenom radu na Čairu uticala je da se ponovo Ado u negativnom svetlu nađe u centru pažnje.

I pored nesvakidašnje uloge Ado se ispostavio kao bolji deo štoperskog para s obzirom na to da je Džerom Opoku prvo skrivio penal za vođstvo Nigerije, a potom i zaradio crveni karton. To što je igrač šampiona Srbije bio bolji od aduta Bašakšehira međutim nije bilo dovoljno za prelaznu ocenu s obzirom na to da je vrlo lošom reakcojom kumovao drugom golu.

Dugo posle gola Desersa iz penala u 38. minutu je Gana čuvala tračak nade i uz minimalni zaostatak vrebala priliku da odgovori, čak i posle isključenja Opokua u 56. minutu, ali je snove rivala ugasio Lukman. Fudbaler Atlante je iskoristio u 84. minutu činjenicu da Ado nije ispratio igrača za kojeg je bio zadužen, te je na asistenciju Ivobija udvostručio vođstvo. Dva gola prednosti bila su zaliha dovoljna da se Nigerijci opuste što je iz penala umeo da kazni Aju koji je ublažio poraz i postavio konačnih 1:2.

Dok je Bukari proveo čitav meč na klupi, a Ado se borio da u nesvakidašnjoj ulozi zaradi prelaznu ocenu, priliku da debituje u reprezentativnom dresu dobio je Ebenezer Anan, 21-godišnji fudbaler Novog Pazara. Defanzivac koji je u superligaša stigao na pozajmicu iz Bolonje ušao je u igru u 46. minutu umesto Babe, te deluje da je upravo njegovim ulaskom selektor Gane imao zamisao da napravi rotaciju kojom bi se Ado vratio u vezni red, ali crveni karton šropera uticao je da se fudbaler Zvezde pozajmljen Radničkom vrati u poslednju liniju što su Nigerijci potom naplatili.


tagovi

FK Crvena zvezdaEdmund AdoOsman BukariGanareprezentacija Ganereprezentacija NigerijeNigerija

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara