Dončić i Irving (AFP)
Dončić i Irving (AFP)

Klipersi hteli da se biju, Dončić i Irving ih "izuli"

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 05:43

Slovenačko-američki tandem dominirao u ubedljivoj pobedi nad ekipom iz "grada anđela" - 101:90

Nisu LA Klipersi došli u "American Airlines centar" da se nadmeću i igraju košarku, već samo da provociraju i traže kavgu. Ko nevolju traži, taj je i dobije, samo što Dalas nije džukački odgovorio na njihove konstante provokacije, već ih je sjajnom timskom košarkom u kojoj su glavnu reč vodili Luka Dončić i Kajri Irving, "izuo iz patika" i ubedljivo slavio rezultatom 101:90 u trećem meču plej-of serije Zapadne konferencije čime je poveo sa 2-1 u ukupnom bilansu.

Slovenačko-američki tandem je na ovom meču sarađivao kako nikad nije. Luka je vukao tokom celog meča, a na kraju mu je jedna asistencija nedostajala za tripl-dabl performans pošto je meč završio sa 22 poena, deset skokova i devet asistencija. Irving je prespavao prvo poluvreme u kojem je ubacio samo dva poena, ali je onda u trenucima kada se obračun lomio, dodao gas i upisao 21 poen, četiri skoka i šest uspešnih dodavanja. Odličan doprinos su pružili i rezervisti, pre svih Derik Lajvli sa 13 poena, a zapažen nastup je imao i startni krilni centar Pi Džej Vašington (10 poena, pet skokova) koji je bio posebno zaštitnički nastrojen u trenucima nervoze.

Izabrane vesti

Prvo je u poslednjem kvartalu ušao u sukob sa Terensom Manom kada je ovaj krenuo da dobacuje klupi Mevsa, da bi potom stao u Dončićevu zaštitu kojeg je u divljačkom maniru faulirao nemoćni Rasel Vestbruk. Zapravo, ceo tim Tajrona Lua je bio nemoćan i iz te nemoći je emitovao loše vibracije. Dve prve violine tima, Pol Džordž i Kavaj Lenard su zajedno ubacili samo 16 poena! Nedopustivo malo za utakmicu doigravanja. Sa toliko skoromnim izdanjem, Klipersi nisu ni imali čemu da se nadaju. Jedino kome se igralo bio je Džejms Harden koji je postigao 21 poena od kojih pet od ukupno deset trojki svog tima. Isti broj koševa upisao je i Norman Pauel, ali je i on mnogo više pričao sa sudijama i protivničkim igračima nego što je gledao teren. Ivica Zubac je uz 19 poena imao i osam skokova. Sve u svemu, kriminalno loša partija tima iz "grada anđela" koji je još i izgubio sa pristojnom razlikom kolika mu se u jednom trenutku smešila.

Ostaje da se vidi kakav će odgovor imati za naredni meč koji je na programu u nedelju od 21.30 na istom mestu. Dalas može da dođe na korak od plasmana u narednu rundu, dok Klipersi, ukoliko budu malo više okrenuti ka igri, imaju šansu da zakomplikuju seriju. Ipak, ono što takođe brine je Lenardovo zdravstveno stanje pošto se sjajni univerzalac tokom utakmice požalio na probleme sa leđima. Odigrao je do kraja, međutim na vidljivo slabom nivou što upućuje da je problem nešto ozbiljniji nego što se čini.

NBA - PLEJ OF

Zapadna konferencija

Dalas - LA Klipersi 101:90 (2-1 u seriji)

/Dončić 22 - Harden 21/

Finiks - Minesota 109:126 (0-3 u seriji)

/Edvards 36 - Bil 28/

21.30: 2.15 Nju Orleans 12.5 Oklahoma 1.85

02.30: 2.30 LA Lejkersi 12.5 Denver 1.75

Istočna konferencija

Indijana - Milvoki 121:118 (2-1 u seriji)

/Tarner 29 - Midlton 42/

19.00: 1.80 Orlando 12.5 Klivlend 2.25

00.00: 3.70 Majami 14.00 Boston 1.35


tagovi

Dalas MeveriksLos Anđeles KlipersLuka DončićKajri Irving

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara