Foto: Reuters
Foto: Reuters

Buongiorno Italia: Lukaku se kaje natenane, Tonali novi kapiten Milana

Vreme čitanja: 5min | čet. 24.02.22. | 14:11

U prvom planu na Apeninima i Dušan Vlahović i Frančesko Toti

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Šanse da se Romelu Lukaku vrati u Inter su na nivou teorije. Nije u pitanju samo novac koji bi Nerazuri morali da plate Čelsiju za njegov transfer već i plata koju prima Belgijanaca, kao i način na koji je otišao iz Apijano Đentilea.

Izabrane vesti

Podsetimo, Inter nije želeo da proda Lukakua, štaviše nade da se osvoji još jedna šampionska titula i da se prišije druga zvezdica iznad grba su se bazirale na ostanku Romelua.

Bepe Marota i Pjero Auzilio su bili neprijatno iznenađeni kad se Lukaku pojavio u njihovoj kancelariji sa zahtevom da bude prodat Čelsiju, ali su bili pragmatični i uhvatili su priliku u letu da srede finansijsku situaciju koja je bila kritična. Poruka navijača je bila nedvosmislena: „Nije važno ko pobegne sa prvom kišom, nego ko ostane u oluji“.

Greške u životu se plaćaju, već ekstremno bogati Lukaku je želeo da bude još bogatiji. Prelaskom u Čelsi je povećao svoja primanja za 50 odsto ali je završio na klupi i sa nostalgičnim sećanjem na Inter, San Siro i svet Nerazura koji ga je gledao kao u boga.

Kaže se da je Lukaku spreman da prihvati i značajnu redukciju plate da bi se vratio u Inter, ali svi su u Milanu svesni da bi se radilo o klasičnoj „podgrejanoj supi“ koja bi teško moglo da bude „ukusna“ kao tek pripremljena.

Kuriozitet je da bi Interu dobrodošao Lukaku, Belgijanac je u dresu italijanskog šampionata postizao gotovo isti broj golova koliko celi napad Intera zajedno. U drugom delu šampionata Inter je postigao samo šest golova od kojih su samo dva bili delo napadača, odnosno napadača jer je Edin Džeko postigao oba.

U međuvremenu, Simone Inzagi je odlučio da protiv Đenove igra sa najjačim mogućim sastavom, a to znači Lautaro Martinez i Džeko u napadu i trio Škrinjar-De Fraj- Bastoni u odbrani.

VLAHOVIĆ JE ZVEZDA, ALI ALEGRI MORA KONSTRUIŠE IGRU ZA DUŠANA

Italijanski mediji nastavljaju da vezu pohvale na račun Dušana Vlahovića i kritike na račun trenera Maksa Alegrija. Interasantno je da Gazeta piše da Alegri mora da uz promenu taktike i filozofije igre maksimalizuje učinak i kvalitete Vlahovića dok Tutosport ide korak dalje i rasplamsava snove navijača Bjankonera najavljujući moguće dolaske Sergeja Milinkovića Savića, Pola Pogbe i i Nikola Zaniola.

Spisak želja Juventusa za sledeći rok pokazuje gde je stvarni problem Alegrijevog tima. Vezni red će biti oslabljen u sledeća dva meseca jer neće moći da računa na povređenog Mekenija. Mesto Amerikanca bi trebalo da zauzme Zakarija. Švajcarac nije ostavio utisak na prvim utakmicama da ima potencijal startera u Juventusu sa šampionskim ambicijama. Mekeni, i pored toga što je prosečan igrač, bio je najmanje loš u srednjoj liniji Juvea u ovoj sezoni.

KAPITEN TONALI

Fudbalska bajka Sandra Tonalija, posle prošlosezonskog zastoja, ide ka novim srećnim epizodama. Kamapnja da Tonali postane sa samo 22 godine kapiten Milana je sve izraženija i otvorenija.

Danas zvuči neverovatno da je Milan tražio od Tonalija da prihvati smanjenje plate kako bi ga otkupio od Breše prošlog leta. Sandro je bio dovoljno skroman i strpljiv, prihvatio je da mu plata bude gotovo prepolovljena i nije teško zamisliti da će već za par meseci pregovati o sumi koja će biti barem tri-četiri puta veća od akutelne.

Pitanje kapitenske trake se otvara jer je gotovo izvesno da će Alesio Romanjoli napustiti Milan po isteku ugovora 30.juna. Pred defanzivcem Rosonera su dva puta: jedan vodi u Lacio a drugi u Juventus.

Zlatan Ibrahimović neće samo preskočiti meč sa Udinezeom u šampionatu već i u Kupu Italije protiv Intera. Džoker Stefana Piolija u bi mogao da bude Ante Rebić koji je protiv Salernitane postigao gol i sada traži mesto među starterima.

LAZIO I NAPOLI SA KAPITENIMA, ATALANTA BEZ NAPADAČA U ATINI

Čiro Imobile će predvoditi napad Lacija a Lorenco Insinje će biti iza leđa Osimena u poduhvatu Napolija da izbaci Barselonu iz Lige Evrope. Na drugoj strani Atalanta će protiv Olimijakosa igrati bez klasičnog centarfora, sa Džeremijem Bogom i Ruslanom Malinovskim u ulozi najisturenijih napadača.

Mauricio Sari i Lučano Spaleti su suportno italijanskim običajima, koji su se ustalili u Ligi Ervope u poslednjih 15 godina, najavili borbu do poslednje kapi znoja protiv Porta i Barse i pored toga što ukrštaju koplja u nedelju na Olimpiku, u meču koji direktno determiniše ambicije Lacija u trci za mesto u Ligi šampiona a Napolija za skudeteo.

Dakle, bez kaklukulisanja, Sari će poslati na teren Imobilea i pored toga što je bio u izolaciji sedam dana zbog gripa i činjenice da je odradio samo jedan trening sa saigračima u Formelu pre današnjeg meča. Takođe, na sredini terena ćemo videti staru gardu Milinković-Lejva- Luis Alberto. Frančesko Ačerbi neće biti ni na klupi pošto još uvek nije skroz fit posle povrede. Iznenađenje je izbor Stefana Radua na mesto levog beka umesto Elseida Hisaja.

Meč Lacio-Porto je neka vrsta predjela izmešu moguće majstorice za Mundijal u Kataru, Portugal-Italija, budući da će voditi dvoboj Imobile i Pepe, centarfor Azura i defanzivac Luzitana.

Spaleti, Foto: ReutersSpaleti, Foto: Reuters

Na rasprodataom stadionu „Maradona“, Napoli Lučana Speletija počinje deset strastvenih dana imajući u vidu da posle Barse i Lacija, za deset dana igra sa Milanom. Oporavljeni Insinje, Di Lorenco, Politano i pre svega Osimen, spreman da igra od prvog minuta, su dovoljni razlozi za optimizam u Napulju. Spaleti se pozvao i na Mardonu rekavši ono što svi znaju, da je Maradona živ navijao bi za Napoli.

Trener Atalante Đan Pjero Gasperini je više privukao pažnju s krstaškim ratom protiv VAR-a nego najavom meča sa Olimpijakosom u Atini. Kormilar Boginje je podsetio na sve sudijske greške na štetu Atalante i aludirao je na zaveru protiv njegovog tima.

Osim Duvana Zapate i Luisa Murijela, Atalanta je stigla u Grčku i bez Alekseja Mirančuka, Josipa Iličića i Hoze Luisa Palomina. Takođe, i Rafael Toloi nije baš fit i nije isključeno da umesto njega igra Marten De Ron koji je u jesenjem delu već igrao u defanzivnoj liniji kada je Atalanta takođe bila desetkovana povredama.

DA LI SE VRAĆA TOTI

Frančesko Toti je u centru pažnje ovih dana iz dva razloga. Prvi se odnosi na navodnu bračnu krizu sa Ilari Blazi, pošto oboje, tako tvrdi tzv. žuta štampa, imaju vanbračne veze. Drugi je vezan za sve glasnije priče o povratku Totija u Romu. Kaže se da Murinjo i Toti imaju fantastičan odnos i da bi bili idealan tandem, Murinjo na klupi a Toti u ulozi sportskog direktora.

Toti je u poslednje vreme redovno na Olimpiku kada igra Roma što se interprertira kao jasan znak da je došlo do otopljavanja odnosa između legende kluba i aktuelnih vlasnika Đalorosih.

Dobra vest za Murinja je povratak petorice igrača na raspolaganje za meč sa Specijom u Liguriji. Oism Zaniola i El Šaravija koji su se oporavili od povreda u stroj se vraćaju i Henrik Mhitarjan, Đanluka Mančini i Eldor Šomurodov.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Sandro TonaliRomelu LukakuDušan VlahovićFrančesko Toti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara