CAS odbio zahtev Kolubare za privremene mere, Mozzart Bet Superliga se igra za vikend

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.07.23. | 12:02

Konačno razrešena dilema

Sud za arbitražu u sportu (CAS) odbio je zahtev Kolubare da se, zbog toga što joj je oduzeta licenca, uvedu privremene mere na takvu odluku FSS što dalje znači da će Mozzart Bet Superliga definitivno početi ovog vikenda!

Kolubara, to je sada izvesno, neće biti učesnik elitnog ranga takmičenja.

Izabrane vesti

Ovakva presuda Suda u Lozani znači da je Fudbalski savez Srbije uspeo u nameri da Kolubaru izbaci iz Mozzart Bet Superlige zbog toga što je dokazano namestila utakmicu sa subotičkim Spartakom prošle sezone. Podsetimo, FSS joj je zbog toga oduzeo devet bodova, ali je CAS delimično uvažio žalbu Lazarevčana i kaznu smanjio na šest bodova, i od tada je počela „igranka“ u kojoj su Lazarevčani zbog proceduralnih propusta pokušali da se spasu, ali na kraju nisu uspeli.

Ta tri boda su, naime, pravila razliku između direktnog ispadanja u Mozzart Bet Prvu ligu Srbije i učešća u baražu. Kolubara je dakle direktno ispala, a Radnik je u baražu sačuvao superligaški status. Da je Kolubara inicijalno kažnjena sa šest, a ne devet bodova, onda bi ona igrala baraž, a Surduličani bi išli u niži rang.

Zato se lazarevački klub i obratio Sudu u Lozani, ali na kraju nije uspeo da opstane u eliti pošto mu Komisija za licenciranje FSS nije dala dozvolu da se takmiči u Mozzart Bet Superligi. Automatski je to za posledicu imalo i to da se Kolubara nije našla na žrebu za kalendar takmičenja. Razlog su bili falsikovani podaci o generalnom sekretaru, ispostavilo se da je otišla iz kluba krajem maja, te manjak od 90 stolica na stadionu. Tražili su u Lazarevcu zato uvođenje privremenih mera, novi žreb, ali ta ideja nije prošla...

Sada je saga završena: Kolubara je nameštala i zato je kažnjena, a Mozzart Bet Superliga počinje u subotu.



tagovi

FSSKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara