Edin Džeko (Reuters)
Edin Džeko (Reuters)

Čeka se odgovor Džeka, na stolu je 9.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 10:02

Bosanski napadač blizu transfera iz Intera

Edin Džeko je i minule sezone pokazao da je i dalje svetska klasa od napadača. Iako ima 37 godina, Bosanac je bio jedan od ključnih Interovih igrača na putu do trofeja i finala Lige šampiona, postizao važne golove i tokom sezone iz startne postave izgurao Romelua Lukakua. I sada bi to mogao lepo da naplati.

Džekov ugovor sa Interom ističe za desetak dana, biće slobodan u izboru nove sredine, a već na stolu ima ponudu koju će najverovatnije prihvatiti. Dvogodišnji ugovor Džeku je ponudio Fenerbahče i čeka njegov odgovor.

Izabrane vesti

Fener je ostao bez najboljeg strelca Enera Valensije koji je prešao u brazilski Internasional i namerava da ga zameni sa Džekom. Neke stvari mu idu u prilog. Na klupu stiže italijanski strateg Vinćenco Montela koji izuzetno ceni Džeka. A olakšavajuća okolnost je što obojicu zastupa italijanski agent Alesandro Lući. On je boravio prethodnih dana u Istanbulu, dogovorio Montelin dolazak i dobio ponudu koju je odneo Džeku.

Fenerbahče bosanskom reprezentativcu nudi dvogodišnji ugovor vredan 4.500.000 evra po sezoni. Praktično isto ono što je do sada imao u Interu gde je zarađivao 5.000.000 evra neto godišnje. Uprkos sjajnim partijama, Džeko ne može da se nada u Interu sličnoj ponudi. Što zbog finansijske situacije milanskog kluba, što zbog svojih poznih godina. Eventualno bi mogao da dobije duplo jeftiniji ugovor na godinu dana. Ovo što mu nudi Fener će teško gde da dobije...

A opet, reč je o jednom od najboljih napadača evropskog fudbala u ovom veku. Kada se računaju golovi u „ligama petice“, Džeko spada u Top 10 igrača u ovom veku. Igrajući u Bundesligi, Premijer ligi i Seriji A bosanski reprezentativac je postigao 219 golova. Ispred njega su samo imena poput Mesija, Ronalda, Levandovskog, Ibrahimovića, Benzeme, Kavanija, Aguera, Suareza i Iguaina.  

Podsetimo, Fenerbahče je več doveo prvo veliko pojačanje. Kao slobodan agent je potpisao najbolji igrač Glazgov Rendžersa Rajan Kent koji će u Istanbulu zarađivati 2.000.000 evra po sezoni.


tagovi

Edin DžekoLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara