Mark Kukurelja i Bukajo Saka (©Reuters)
Mark Kukurelja i Bukajo Saka (©Reuters)

Čelsi bez pola tima na Emirejtsu, Arsenal ne sme da omane

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 12:43

Londonski derbi igra se u okviru zaostalog duela 29. kola Premijer lige

Proteklog vikenda došlo je do promene na vrhu Premijer lige. Pobedom od 2:0 u gostima kod Vulverhempton Vonderersa, Arsenal je povratio mesto na čelu karavana, u stopu ga prati Liverpul sa takođe 74 boda, ali samo zato što je Mančester Siti u subotu bio izazvan u polufinalu FA kupa i zbog toga ima duel i bod manje od rivala u borbi za titulu prvaka Engleske. Tobdžije bi u utorak uveče u okviru zaostalog duela 29. kola mogle ponovo da privremeno povećaju prednost ako u londonskom derbiju izađu kao pobednici protiv Čelsija (21.00).

Nedoumice oko favorita u gradskom derbiju su ograničene s obzirom na to kakav je plasman. Dok se domaći i dalje bore za prvo krunisanje posle 20 godina, Plavci zaostaju za sopstvenim očekivanjima. Zahvaljujući nedavnim pozitivnim rezultatima u ligi, tim Maurisija Poketina je sustigao ekipe koje su na pozicijama koje garantuju izlazak na međunarodnu pozornicu.

Izabrane vesti

Bilo je potrebno samo nekoliko dana da se Arsenalovi snovi o osvajanju dva pehara ove sezone razbiju u paramparčad. Puleni Mikela Artete su, posle prvog poraza u Premijer ligi u 2024. na svom terenu od Aston Vile sa 2:0, takođe podbacili u revanšu četvrtfinala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena.

21.00: (1,48) Arsenal (4,40) Čelsi (6,75)

Sudar protiv Vulverhemptona za vikend bio je stoga od vitalnog značaja za ponos i samopouzdanje tima. Arsenal je golovima Leandra Trosara i Martina Edegora u oba poluvremena zapečatio pobedu od 2:0.

Pored toga što su Tobdžije 20. aprila postavile klupski rekord sa šest uzastopnih mečeva bez primljenog gola na gostujućim terenima u ligi. Od aprila 2022. Arsenal nije izgubio dve uzastopne domaće utakmice u prvenstvu.

Jurijen Timber i Takehiro Tomijasu su pod znakom pitanja za derbi u taboru Arsenala, dok je Čelsijeva ambulanta prepuna. Strateg Plavaca Maurisio Poketino stiže na Emirejts bez Romea Lavije, Veslija Fofane, Leslija Ugočukvua, Risa Džejmsa i Kristofera Enkunkua, od kojih će se ovaj poslednji možda jedini vrati na teren pre kraja sezone. Pored toga, argentinski strateg je priznao da je malo verovatno da će najbolji strelac Premijer lige Kol Palmer sa 20 pogodaka - toliko ih ima i Erling Haland - nastupiti zbog bolesti, što je veliki udarac za goste.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

Duže vreme oporavka je išlo u korist Čelsija protiv Mančester Sitija u poluifnalu FA kupa, pošto su Građani bili umorni od revanša Lige šampiona protiv Real Madrida, koji takođe nisu uspeli da pobede na penale. Ali, londonski tim je izgubio sa 1:0 od umornog protivnika. Siti će tako u finalu igrati protiv gradskog rivala Mančester Junajteda, koji je na penale eliminisao drugoligaša Koventri.

Koliko god da je ukupna izvedba Čelsija, za koji je kao i obično branio srpski reprezentativac Đorđe Petrović - bila pohvalna protiv Građana, Plavcima je moglo da se zameri samo što nisu uspeli da realizuju niz šansi. Pride, Džek Griliš je imao sreće što mu nije sviran penal za igru rukom u drugom poluvremenu.

Rasipanje šansi Čelsija bilo je u potpunoj suprotnosti sa učinkom Kola Palmera u deklasiranju Evertona rezultatom 6:0 u poslednjoj utakmici Premijer lige, što je predstavljalo šestu uzastopnu utakmicu u kojoj su Plavci postigli najmanje dva gola.

Poketinovi aduti su zatresli mrežu u 15 poslednjih utakmica Premijer lige od decembra, kada su izgubili od Evertona sa 2:0. Čelsi je trenutno deveti na tabeli zahvaljujući nizu od osam utakmica bez poraza, i ostao je u konkurenciji za plasman u evropske kupove na kraju sezone.

Arsenal je igrao vatreno u svom prvom okršaju sa Čelsijem na Stamford Bridžu u oktobru, ali je uspeo samo da remizira 2:2 i da tako produži niz neporaženosti protiv Plavaca na četiri meča, što uključuje i uspeh od 3:1 na stadionu Emirejts prošle sezone.

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČEVI 29. KOLA

Utorak

21.00: (1,48) Arsenal (4,40) Čelsi (6,75)

Sreda

20.45: (2,85) Vulverhempton (3,50) Bornmut (2,60)

21.00: (2,80) Kristal Palas (3,45) Njukasl (2,45)

21.00: (8,00) Everton (4,80) Liverpul (1,45)

21.00: (1,32) Mančester Junajted (6,00) Šefild Junajted (9,50)

Četvrtak

21.00: (7,25) Brajton (4,60) Mančester Siti (1,43)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaArsenalČelsi

Obaveštavaj me

Arsenal
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara