Armando Broja (©fulhamfc)
Armando Broja (©fulhamfc)

Čelsi se rešio viška: Brojina pozajmica po principu – što manje igra, to je skuplji

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 01:32

Napadač će sreću potražiti na drugoj adresi

Bilo je samo pitanje momenta kada će transfer biti završen, odnosno da li će sledeća destinacija biti Fulam ili Vulverhempton, sada je i to rešeno – Armando Broja se seli u redove gradskog rivala.

Mladi napadač će sreću potražiti na drugoj adresi, a Čelsi bi iz celog posla mogao da prihoduje 5.000.000 evra, ako se ispune svi uslovi. U pitanju je pozajmica za koju će Fulam platiti 1.000.000 evra. E, sad, u vrednost pomenutog paketa od pet miliona je i plata fudbalera koji je uz sve prilike ipak postigao tri gola. Ono što bi moglo da bude posebno zanimljivo jesu krajnji uslovi dogovora između dva kluba. Naime, ako Broja bude odigrao bar polovinu preostalih utakmica do kraja sezone, onda Fulam neće morati da plati pomenuto obeštećenje za pozajmicu. Što manje bude zabeležio nastupa, to će iznos obeštećenja rasti.

Izabrane vesti

Svima na Stamford Bridžu je jasno da 22-godišnji ofanzivac ne može da ponudi ono što je ekipi potrebno da bi se vratio na vrh engleskog i evropskog fudbala. Takođe, sa oporavkom Kristofera Nkunkua i povratkom Nikolasa Džeksona sa Afričkog kupa nacija on će ostati bez prostora za igru, zbog čega je razlaz bio jedino rešenje.

I pored toga što nije opravdao očekivanja, Čelsi za njegovu prodaju traži neverovatnih 60.000.000 evra, što je van svake pameti pa čak gledajući i njegove godine, jer je u prvom timu uspeo da postigne i namesti po tri gola. Daleko je to od nekog ko košta toliki novac.

Fulam se trenutno nalazi na 12. poziciji sa 25 bodova, sedam više od Evertona koji je prvi ispod crte. Dovođenje broje mu je praktično jedini posao ove zime.


tagovi

Armando BrojaZimski prelazni rok 2024ČelsiFulam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara