Ludo vreme, ludi transferi: Možete li da zamislite Armanda Broju kao zimskog rekordera?

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 19:28

Nemojte previše da se iznenadite ako tako bude...

Ništa više ne može da nas iznenadi na fudbalskom tržištu, pa ni tako ni da Armando Broja (22), do juče anonimni Albanac, postane najveći posao zimskog prelaznog roka!

Zvuči vam neverovatno? Možda samo neupućenima. Već nedeljama unazad spekuliše se o odlasku Broje sa Stamford Bridža, odnosno o astronomskoj ceni koju su Plavci zacepili. Međutim tek na nešto više od 24 sata pred zatvaranje pijace o transferu 22-godišnjeg nadapada govori se kao o realnoj mogućnosti.

Izabrane vesti

Prema poslednjim informacijama sa Ostrva Čelsi nije odstupio od zacrtane cene (50.000.000 funti, iliti 58.500.000 evra), što nije sprečilo Fulam da uđe u neku vrstu 'pristupnih pregovora', takozvanog opipavanja pulsa i ispistivanja mogućnosti da dođe do izvesne korekcije potraživanja od strane Plavaca.

"Fulam je dobio informaciju na zvanični upit da Broja košta 50.000.000 funti, ukoliko želeda ga otkupe odmah. Kada je u pitanju pozajmica, Čelsi nema ništa protiv, ali bi insistirao na klauzuli o obaveznom otkupu na leto, koji ne bi iznosio manje od pomenute cifre", stoji u tekstu Dejli mejla.

Razgovori traju, Fulam nije trenutno spreman da plati pmenutu cifru ni u jednoj varijanti, ali nije isključeno da bi klub iz Londona u narednim satima mogao malo da popusti, čime bi pregovori dospeli u novu, napredniju fazu.

"Svi izvori ukazuju da je dogovor moguć u posledenjim satima prelaznog roka uz određene korekcije stava i sa obe strane", dodaje isti izvor.

Interesovanje za Armanda Broju pokazuje i Vulverhempton, ali ni u ludilu ne bi mogao da plati pomenuti cifru - pa ni značajno manju - usled velikih problema sa finansijskim fer-plejom.

Broja je u dosadašnjoj karijeri postigao osam golova u Premijer ligi. Počeo je u Totenhemu, Čelsi ga je preoteo još kao tinejdžera, a za reprezentaciju Albanije igra od 2020. i u četiri navrata je tresao mrežu rivala.

Podsetimo, najveći posao ove zime - ako ne računamo ranije ugovoren transfer Vitora Rokea u Barselonu za 40.000.000 - napravio je Bajern Minhen, kupivši od Galatasaraja desnog beka Sašu Boea za 30.000.000.


tagovi

Armando BrojaZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara