Majkl Olise (Reuters)
Majkl Olise (Reuters)

Čelsijev plan B: Ponuda Palasu od 45.000.000 evra za Francuza

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.07.23. | 21:05

Priča nije vezana za Kaiseda

Iako nema nikakvog pomaka u pregovorima sa Brajtonom oko Mojzesa Kaiseda, vezni red Čelsija bi uskoro mogao da dobije pojačanje.

Plavci su danas na adresu Kristal Palasa poslali ponudu tešku 45.000.000 evra sa uključenim bonusima za francuskog vezistu Majkla Olisea.

Izabrane vesti

Ipak, ova priča nema nikakve veze sa onom o Kaisedu. Ekvadorac iz Brajtona je prioritet i drugačiji tip igrača od Francuza. Olise je ofanzivniji profil fudbalera, može da igra kao ofanzivni vezni ili desno krilo, a u Čelsiju ga najverotavnije vide na poziciji „desetke“.

Olise je inače i ponikao u Čelsiju. Fudbal je počeo da trenira sa sedam godina u Arsenalu ali se posle samo godinu dana preselio u Čelsijevu školu. Tamo je proveo sedam sezona, potom kratko bio u Mančester Sitiju da bi kao 15-godišnjak prešao u Reding. Sa 17 godina debitovao u prvom timu, a eksplodirao je kasnije kod Veljka Paunovića i izabran je za mladog igrača sezone u Čempionšipu.

Bio je to signal za Kristal Palas da ga angažuje u transferu teškom 10.000.000 evra. Na Selhurst Parku je bio standardan prethodne dve sezone i privukao pažnju većih klubova poput Čelsija ali i Pari Sen Žermena.

Plavci traže igrača sa plejmejkerskim sposobnostima poput Oliseovih, a opcije su im još Mohamed Kudus iz Ajaksa i Gabri Veiga iz Selte. Međutim, samo je za Olisea otišla konkretna ponuda i sada se čeka odgovor gradskog rivala.


tagovi

Majkl OlisZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara