FOTO: AFP
FOTO: AFP

Cinični Niko crveneo, arbitarka krvarila, a Betis zalečio zagrebačke rane (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.24. | 18:21

Vilijams arogantnim potezom najavio poraz Bilbaa, Andalužani pokazali da mogu i bez Iska

Pretrpeo je Betis neprijatan šamar pre nepunih 72 sata, kada je na Maksimiru odigrao nerešeno protiv Dinama i ukupnim rezultatom 2:1 izgubio dvomeč šesnaestine finala Lige konferencije protiv hrvatskog šampiona. Neigranjem povređenog Fransiska Alarkona tim sa Benito Viljamarina ušao je u seriju slabijijh rezultata, sa realnom pretnjom da isklizne sa pozicija koje vode u evropska takmičenja. Uspeo je stari vuk kakav je Manuel Pelegrini da izvuče maksimum iz desetkovanih Verdiblankosa i trijumfuje protiv Atletik Bilbaa 3:1 (2:1).

Utakmicu je obeležio i jedan ružan momenat. Pomoćnica glavnog sudije Gvadalupe Poras sudarila se sa jednom od kamera pored aut-linije i raskrvarila čitavo lice. Nije 37-godišnja arbitarka iz Badahoza prema prvim procenama doživela ozbiljniju povredu, ali je naravno odmah napustila stadion i predala zastavicu četvrtom arbitru.

Izabrane vesti

Ponadali su se na San Mamesu da bi njihovi ljubimci konačno mogli da napadnu plasman u Ligu šampiona posle pobede nad najprijatnijim iznenađenjem evropskog fudbala Đironom, ali je hladan tuš stigao već u 13. minutu. Pokazao je Vilijan Žoze da njegova korisnost po tim doseže mnogo veće granice od čisto golgeterske, pošto je filigranskim pasom iskosa na tridesetak metara od gola pronašao Čimija Avilu i omogućio zimskom pojačanju da Betis dovede u vođstvo.

Niz nesrećnih okolnosti spopao je goste iz Baskije u finišu prvog poluvremena, pošto je posle autogola Jurija Berćićea, Niko Vilijams uputio proteste arbitru i cinično mu aplaudirao. Imao je već igrač poreklom iz Gane žuti karton i sudija Kuadra nije oprostio arogantnom Niku. Vilijams ima 21 godinu i postao je najmlađi igrač svog kluba još od Perua Nolaskoaina 2018. koji je zaradio crveni karton u utakmici La Lige.

Malo nade vratio je crveno-belima Gorka Guruzeta nebeskim skokom posle kornera Aleksa Berengera u nadokandi prvog poluvremena, ali je sve dileme rešio Džoni teledirigovanim udarcem u 67. minutu. Interesantno je da je ovo bila 13. utakmica u trenerskoj karijeri Manuela Pelegrinija protiv Atletik Bilbaa na domaćem terenu, a Čileanac nije izgubio nijednu (deset pobeda i tri remija). To čini Bilbao najčešćom žrtvom bivšeg stratega Real Madrida, Viljareala, Mančester Sitija... u Primeri.

Betis je sada šestoplasirani sa 42 boda, ali i dalje zaotaje velkih sedam bodova za današnjim protivnikom. Bilbao je propustio ogromnu šansu da iskoristi jučerašnji kiks Atletiko Madrida protiv Almerije i bodovno se izjednači na četvrtom mestu.


PRIMERA – 26. KOLO

Petak

Real Sosijedad - Viljareal 1:3 (0:1)

/Merino 86 - Komesanja 17, 47, Serlot 90+5/

Subota

Barselona - Hetafe 4:0 (1:0)

/Rafinja 21, Žoao Feliks 53, De Jong 61, Lopes 94/

Alaves - Maljorka 1:1 (0:0)

/Benavides 76 - Nastasić 88/

Almerija - Atletiko Madrid 2:2 (1:1)

/Romero 27, 64 - Korea 2, De Pol 57/

Nedelja

Kadiz - Selta 2:2 (0:1)

/Huanmi 66, Maćis 90+10 - Aspas 11, Svedberg 58/

Betis - Atletik Bilbao 3:1 (2:1)

/Avila 13, Berćiće ag 38, Džoni 67 - Guruzeta 45+7/

Las Palmas - Osasuna 1:1 (0:0)

/Rodriges 52 - Garsija 49/

21.00: (1,30) Real Madrid (5,80) Sevilja (9,00)

Ponedeljak

21.00: (1,67) Đirona (4,00) Rajo Valjekano (5,00)

Odloženo

Granada – Valensija



tagovi

Niko VilijamsAtletik BilbaoBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara