©Starsport
©Starsport

Ćirkovićev prolećni cvat za slavlje u derbiju severa

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.03.24. | 20:10

Goleada u Subotici pripala TSC-u (4:2)

/od dopisnika Mozzart Sporta iz Subotice/

Uprkos najavama iz redova Spartaka da će ovo biti najbolja utakmica u aktuelnoj sezoni, situacija na terenu bila je potpuno drugačija Nastavljen je negativan saldo Subotičana kod kuće, a ovoga puta bolji od izabrnaika Nenada Lalatovića bile su fudbaleri TSC-a (2:4),

Izabrane vesti

Sasvim zasluženo su Topolčani odneli sav plen sa Gradskog stadiona, tokom čitavog prvog poluvremena nisu dopuštali Spartaku da se vidi na terenu dok su u nastavku uprkos manjem padu u igri uspeli da postignu još dva gola za sigurnih 4:2 i nastavak borbe za drugo mesto na tabeli. Posebno inspirisan na severu Srbije bio je Aleksandar Ćirković koji je sa dva gola trasirao put do pobede gostiju i potvrdio da proživljava prolećni cvat ponovivši učinak koji je u 2024. već ostvario protiv Mladosti i Železničara.

Odmah na startu utakmice Milosavljev je imao priliku, uputio je šut sa poludistance koji je završio preko gola Manojlovića koji se posle dužeg vremena našao među stativama Subotičkog tima.Dosta mirno je tekla utakmica, težište igre bilo je na sredini terena, fudbaleri iz Bačke Topole su pokušavali u više navrata da ugroze Manojlovića što je i pošlo za rukom Radinu koji ih već u 17. minutu dovodi u prednost ( 0:1). Sjajno se izdvojio veznjak TSC-a, šutirao po dijagonali u dalji ugao za šta nekadašnji golman Crvene zvezde i Hetafea nije imao rešenje.

Od tog momenta gosti su se pitali za sve, delovalo je kao da domaći nemaju način da ih zaustave što je rezultovalo novim pogotkom. Pantović se izvukao svojim čuvarima, dobro opazio Ćirkovića na drugoj stativi koji je loptu prosledio u gol za udvostručenje prednosti posle nepunih pola sata igre. Stanje je do poluvremena ostalo isto, a Spartak se ni u jednom trenutku nije približio kaznenom prostoru TSC-a.

Na početku drugog poluvremena Nenad Lalatović je izvršio četiri izmene što je jasan pokazatelj koliko je bio nezadovoljan izdanjem svojih igrača. Krenuli su njegovi izabranici ofanzivnije, Ubiparip je čim je ušao u igru odmah uputio prvi šut ka golu, ali je Filipović bio na visini zadatka. Međutim kada je delovalo da će se Subotičani probuditi stigla ih je opomena i rezultat na semaforu je bio 0:3. Jovanović je iskoristio grešku odbrane Spartaka i matirao Manojlovića za veliku prednost gostiju. Nisu se fudbaleri Spartaka predali već se su svim silama trudili da se koliko- toliko vrate u utakmicu, na šta nisu čekali dugo. Radin je načinio tvrđi prekršaj te sudija Nikolić nije imao dilemu da pokaže žuti karton. Mijić je preuzeo odgovornost da izvede slobodan udarac i sa oko 25 metara fantastičnim udarcem smanjio zaostatak na 1:3.

Koliko je fudbal magična igra ponovo je pokazao stari lisac srpskog fudbala Vojo Ubiparip nekoliko minuta nakon pogotka Mijića za instant smanjenje rezultata na 2:3. Prevario je odbranu Topolčana i na sebi svojstven način vratio svoju ekipu u život. Kada su se konačno plavo-beli na svom stadionu nešto pitali desila se još jedna otežavajuća okolnost, nakon grubog starta nad gostujućim fudbalerom Martinović je dobio direktan crveni karton te su izabrnaici Nenada Lalatovića do kraja utakmice imali igrača manje.

Nisu gosti oklevali pred naletima protivnika, već su stigli i do četvrtog pogotka za kraj snova tima iz Subotice. Ćirković je ponovo bio strelac. Odbrana Spartaka je ispala i pred njim je bio lak zadatak da obraduje saigrače.

Plej-of ostaje cilj fudbalera Spartaka za koji će se oni boriti do poslednjeg kola, ali je trenutna realnost na tabeli, borba za što višu poziciju u plej-aut zoni. Da li će na tome i ostati videćemo u narednim utakmica u kojima plavo-bele ne očekuje ni malo lak posao nakon reprezentativne pauze jer najpre gostuju Partizanu. Sa druge strane fudbaleri TSC-a puni elana dočekuju Voždovac.

Piše: Oliver Nagel.

MOZZART BET SUPERLIGA - 26. KOLO

SPARTAK - TSC BAČKA TOPOLA 4:2(0:2)

/Mijić 58, Ubiparip 65 - Radin 17, Ćirković 29, 73, Jovanović 54/

Gradski stadion , Subotica

Gledalaca: 1000

Sudija :Danilo Nikolić (Lovćenac)

Žuti kartoni: Kerkez, Martinović (Spartak), Antonić, Radin (TSC)

Crveni karton : Martinović (Spartak)

SPARTAK (5-4-1): Manojlović 5 – Bogićević 5,5, Martinović 5, Kerkez 5,5 (od 46. Đurasović 5,5), Mijailović 6, Prijović 6 - Lukić 6, Tomović 5,5 (od 46. Babić 6) ,Todoroski 5,5 (od 46. Stanojev 6,5),Mijić 7 (od 69. Dunđerski 6) – Mudrinski 5,5 (od 46. Ubiparip 6,5).

TSC (4-3-3): Ilić 6 – Krstić 6, Antonić 6 (od 78. Šoš), Stojić 6, Petrović 6 (od 78. Rakonjac) – Milosavljević 6 (od 78.Vlalukin 5,5) , Radin 7(od 87. Kuveljić) , Vulić 6 - Jovanović 7, Pantović7 (od 78. Pejić -), Ćirković 8.

Igrač utakmice: Aleksandar Ćirković 8


MOZZART BET SUPERLIGA – 26. KOLO

Subota

Radnik - IMT 0:1 (0:0)

/Lutovac 72/

Voždovac - Čukarički 1:1 (0:1)

/Miletić - Adžić/

Spartak - TSC 2:4 (0:2)

/Mijić 58, Ubiparip 65 - Radin 17, Ćirković 29, 73, Jovanović 54/

20.00 (1.88) Vojvodina (3.50) Novi Pazar (4.20)

Nedelja

13.30 (7.50) Mladost Lučani (4.40) Partizan (1.45)

16.00 (1.07) Crvena zvezda (12.0) Radnički 1923 (22.0)

18.00 (2.30) Železničar (3.40) Javor (3.10)

20.00 (2.10) Napredak (3.40) Radnički Niš (3.60)



tagovi

Spartak SuboticaSpartakTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara