Le Norman i Morata (© Reuters)
Le Norman i Morata (© Reuters)

Čolu će se ispuniti želja: Trojici štopera ističe ugovor, dolazi Španac iz Francuske

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 19:58

Robin le Norman izabran da bude član Atletikove odbrane

U svakom prelaznom roku Dijego Simeone dovede makar po jednog štopera. Letos su to bili Čaglar Sojundžu i Santjago Murinjo (u međuvremenu poslati na pozajmice u Fenerbahče i Saragosu), u prethodnom Gabrijel Paulista, a jedan će stići u u narednom. Najveće šanse da zaduži crveno-beli dres u ovom trenutku ima Robin le Norman.

U pitanju je centralni defanzivac Sosijedada, koji se već dve godine nalazi na radaru argentinskog stručnjaka i konačno bi Čolova želja mogla da se ostvari. I to po, za današnje prilike, skromnoj ceni. Klub iz San Sebastijana vrednuje Le Normana 40.000.000 evra, međutim, isto tako valja imati na umu da su Madriđani zimus prosledili na Anoetu Havija Galana (pozajmica), pa bi levi bek mogao da bude uključen u posao (ako se u Baskiji odluče za otkup), što bi značilo da bi Atletiko dobio odbrambenog fudbalera po nižoj vrednosti od tržišne.

Izabrane vesti

Tako bi se napokon stavio na raspolaganje Simeoneu, koji je želeo još 2022. da dovede njega i Dijega Karlosa, ali je Sosijedad nekako uspeo da zadrži Le Normana, dok je tadašnji prvotimac Sevilje prešao u Aston Vilu kod Unaija Emerija. U međuvremenu se Robin dodatno razvio, igrao redovno Evropu, evo ga i u Ligi šampiona sa Sosijedadom i taj kvalitativan skok u karijeri mogao bi da mu donese transfer karijere.

Naročito ako se zna da u ovom trenutku Atletiko nije rešio statuse igrača kojima ističu ugovori na kraju sezone. Uglavnom su to štoperi: Stefan Savić, Mario Ermoso i Aksel Vitsel. Dodajte na to i Sesara Aspilikuetu, koji je kod Simeonea više bio u centralnom delu odbrane nego na bekovskoj poziciji i postaće jasno zbog čega na Metropolitanu tragaju za osveženjem.

Le Norman deluje da je spreman za iskorak. Odavno je u Sosijedadu, pošto je još u mlađim kategorijama stigao iz Bresta i probio se do prvog tima, čiji je oslonac poslednjih godina. Skupio je više od 200 utakmica za klub iz San Sebastijana, prošle godine promenio „fudbalsko državljanstvo“, jer iako je rođen u Francuskoj nije želeo više da čeka poziv Didijea Dešana, pa je postao član Crvene furije, za koju je već odigrao osam utakmica, čak dao gol, a trebalo bi da bude izbor selektora Luisa de la Fuentea na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj.

Kad se taj turnir bude završio, možda ga vidimo u Madridu.


tagovi

Atletiko MadridReal SosijedadRobin Le Norman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara