Čudesni Stole za Rajov podvig stoleća u Madridu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.11.23. | 23:01

Prvi put u ovom veku Valjekano ostao neporažen protiv Reala na njegovom terenu...

Spustio Stole rampu i Realu! Barselonu maltretira već godinama, a sada je došao red i na drugog giganta španskog fudbala. Usred Madrida, na Santijago Bernabeuu, Rajo Valjekano predvođen čudesnim makedonskim golmanom Stoletom Dimitrijevskim, uspeo je da odigra 0:0 i napravi jedan od većih podviga u ovom veku.

Istina, dobijao je Rajo Barselonu, dobijao ju je čak više puta poslednjih godina - i te su pobede svakako veće i značajnije od ovog remija - međutim činjenica da protiv Kraljevskog kluba (na njegovom terenu) nijednom u novom milenijumu nisu uspeli da ostanu neporaženi, čini ovaj rezultat zaista posebnim.

Izabrane vesti

Usled ovog neočekivanog remija Madriđani su ostali bez prvog mesta. Đirona se osamila na čelu La lige nakon 12. rundi, ima dva boda više od Kraljevića, a čak 10 od petoplasiranog Atletik Bilbaa. Sanjati o tituli u Španiji, pored Barse i Reala, tu privilegiju ima samo Atletiko - i to tek povremeno - ali ako ovako nastavi Đirona bi definitivno mogla da bude kandidat za Ligu šampiona.

No momci Mičela Sančeza ove večeri nisu tema. Apsolutni junak dana, čak i čitave sedmice, mogao bi da bude pomenuti golman Valjekana. Stole Dimitrijevski zaustavio je sve što je išlo ka njegovom golu. Zabeležio je ukupno pet odbrana, od kojih se dve posebno izdvajaju. Prvo ona iz 11. minuta, kada je Fede Valverde sam izašao na njega, a onda i ona iz 39. Tada je posle Vinisijusovog dodavanja Hoselu gađao vrlo nrezgodno, pod prečku, a Makedonac reagovao refleksom najboljih golmana planete.

Domaćin je dominirao od početka do kraja, imao 22 udarca ka golu rivala, ali nije uspeo da da pronađe put lopti do mreže. Kada bi ponegde odbrana Valjekana i pukla, Stole Dimitrijevski bio je tu kao poslednja brana.

Najviše problema odbrani Pčelica zadavao je raspoloženi Vinisijus. Nemilosrdno je 'gazio' po levoj strani, mučio rivale, prolazio kroz dvojicu, trojicu, međutim nije imao pravu podršku.

Gosti su u velikoj meri uspeli da neutrališu uticaj Džuda Belingema na igru Madriđana, što je sigurno krucijalno doprinelo ovom rezultatu. Karlo Ančeloti pokušao je u poslednjih 20 minuta sa Rodrigom i Krosom - nije vredelo.

Statistika kaže da Rajo nije uputio nijedan udarac u okvir gola Reala, no to nikoga u taboru gostujućeg sastava neće mnogo uznemiriti. Ipak je rezultat ono što se pamti...

Stole Dimitrijevski sada kao retko koji golman može da se pohvali kako je uspeo da sačuva mrežu i protiv Reala i protiv Barselone. Ili da budemo konkretniji: protiv Katalonaca mu je to pošlo za rukom čak tri puta zaredom?! Protiv Reala večeras prvi put.

Stoletu kapa dole. Alal vera, majstore.

ŠPANIJA 1 – 12. KOLO

Petak

Las Palmas - Atletiko Madrid 2:1 (0:0)

/Kirijan 51, Ramirez 75 - Morata 83/

Subota

Osasuna - Đirona 2:4 (1:1)

/Budimir 25, 55 - Martin 16, Dovbik 71, Ciganokov 80, Garsija 90/

Betis – Majorka 2:0 (1:0)

/Vilinjan Žoze 7, Peres 65/

Selta – Sevilja 1:1 (1:0)

/Starfelt 22 – En Nesiri 84/

Sosijedad - Barselona 0:1 (0:0)

/Arauho 90+2/

Nedelja

Alaves - Almerija 1:0 (0:0)

/Sedlar 79/

Valensija - Granada 1:0 (1:0)

/Pepelu 45+7/

Viljareal - Atletik Bilbao 2:3 (0:3)

/Moreno 86, Serlot 87 - De Galareta 2, N. Vilijams 22, I. Vilijams 30/

Real Madrid - Rajo Valjekano 0:0

Ponedeljak

21.00: (1,95) Hetafe (3,30) Kadiz (4,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraStole Dimitrievski

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara