Da li su (i koliko ako jesu) sudije pogurale Argentinu do trona?

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.12.22. | 21:47

Materijala za raspravu svakako ima...

Argentina je uzela treću svetsku krunu, prvu od Maradone i 1986. godine; Lionel Mesi dokopao se toliko željenog trofeja koji ga je i definitivno kvalifikovao za GOAT trku (ako mu je pečat ove vrste uopšte i bio potreban) - ove će teme biti u fokusu i noćas i sutra i narednih dana, u to nema sumnje, međutim negde ispod radara provući će se još jedna, posebno nepopularna među navijačima južnoameričke selekcije: Da li su, i ako jesu, koliku sudijsku pomoć imali novi šampioni planete na putu do trona.

A nije da nije bilo takvih komentara prethodnih dana i nedelja. Pogotovo od strane navijača (pa i ponekih igrača) reprezentacija koje su Gaučosi eliminisali na putu do finala.

Izabrane vesti

Zatim, društvene mreže: kao najpoznatija tvornica teorija zavera, s pola gasa kreirale su kako 'svi rade u korist Mesija i Argentine (i Infantino i čitava FIFA i najrazličitija i najmoćnija svetska tajna društva), jer on na tronu to je viši interes - interes fudbala u koji se oni najmlađi sve slabije zaljubljuju, te im je potrebna 'pomoć' u spoznaji da žive u vreme novog kralja fudbala i da je to novo kraljevstvo, oličeno u njegovoj kruni, najlepše, najveće, najvažnije; da je ono što se događa zapravo najviša fudbalska pravda.'

Peti penal što je dosuđen za Argentinu u velikom finalu samo je dolio ulje na vatru. Način na koji je dosuđen posebno. Sačekaćemo sudijske eksperte, međutim na prvu, onako laički, da ne kažemo amaterski, Šimon Marsinjak nije se proslavio kada je pokazao na belu tačku nakon mekog duela Usmana Dembelea i Anhela Di Marije.

Ko god šta mislio, činjenica da nijedna selekcija u istoriji Mundijala nije 'pogurana' sa pet penala do trona, daje za pravo da se makar ukrste mišljenja na ovu temu.

Pa da vas čujemo?

Podsetimo, Gaučosi su prvi penal dobili u prvom meču koji su izgubili od Saudijske Arabije (1:2). Drugi im je dosuđen protiv Poljaka u trećem kolu grupne faze, kada je Vojćeh Ščensni odbranio udarac Lea Mesija. U osmini finala protiv Autsralije nije bilo najstrože kazne u korist Argentinaca, ali onda jeste u svakom susretu do kraja - četvrtfinalu (Holandija), polufinalu (Hrvatska) i finalu (Francuska).

U poslednja dva slučaja Južnoamerikanci su golom sa bele tačke otvarali utakmice...

Svaki od ovih penala izveo je Lionel Mesi.

Njegov učinak 4/5.


tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara