©Reuters
©Reuters

Dan kada je blistao Antonio Adan! Emirati su mesto Sportingovih fudbalskih čuda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.03.23. | 23:54

Slavlje ekipe Rubena Amorima posle jedanaesteraca

Londonski Emirati su večeras bili mesto Sportingovih fudbalskih čuda! Lisabonski velikan je posle velikog povratka, čudesnog gola Pedra Gonsalvesa i blistave partije iskusnog španskog golmana Antonija Adana, eliminisao Arsenal u osmini finala Lige Evrope nakon dramatične penal serije i zasluženo došao do plasmana među osam najboljih u ovom takmičenju - 1:1 (1:1, 1:0), penalima 3:5.

Arsenal je vodio golom Granita Džake, delovalo da ima sve pod svojom kontrolom, ali je potom sve prokockao. Imao je bolje prilike i u produžecima, sve do četvrte serije i sigurnije izvodio jedanaesterce, ali je onda Adan pročitao Martinelija, a Nuno Santos obradovao fenomenalnu gostujuću publiku.

Izabrane vesti

KOMPLETNU PENAL SERIJU POGLEDAJTE OVDE

Ekipa Mikela Artete posle vodećeg gola Granita Džake iz 19. minuta kao da su pomislili da će se put ka četvrtfinalu sam otvoriti. Švajcarski reprezentativac je dobro ispratio akciju svog tima i nakon udaraca Martinelija, koji je uspeo da odbrani Antonio Adan, bio na pravom mestu da odbijenu loptu pošalje u gostujuću mrežu.

Todžije su do dupliranja prednosti mogle na isteku pola časa igre, kada je udarac Gabijela Žesusa uspeo da ukroti Adan. Nakon toga je došlo do pada ritma, odnosno se ušlo u period meča bez velikih šansi na obe strane. Čekao se neki trenutak koji će promeniti tok utakmice, a jedan vanvremenski se dogodio u 62. minutu, kada je Pedrog Gonsalves udarcem sa pola terena doneo izjednačenje svom timu.

Popularni Pote je oduzeo loptu protivničkim igračima na sredini terena, potom napravio nekoliko koraka i uočio da Aron Remsdejl nije najbolje pozicioniran pred svojim golom. Odlučio se da gađa praktično sa centra, a onda je poslao hiruški precizan projektil pod prečku Arsenalovog gola.

Sporting je taj trneutak mogao da iskoristi u 72. minutu, kada je Marus Edvards bio u situaciji da preokrene rezultat, ali mu je nedostajalo snage u ključnom trenutku da savlada domaćeg golmana. Do isteka 90. minuta se nije previše srljalo i rizikovalo, pa se išlo u produžetke, a kasnije i na penale.

Arsenal je bio taj koji manje želeo jedanaesterce, bio je bliže pobedi u produžecima, ali nije uspeo da izbegne odlazak na lutriju. U prvom je odličnu priliku u 98. minutu propustio Leandro Trosar, čiji je udarac pogodio stativu Sporingovog gola. U drugom produžetku Todžije su dodatno dodale gas predvođene Martinom Edegorom, koje ušao u 100. minutu umesto Fabija Vijeire.

Ipak, tada je stupio na scenu Antonio Adan i sa nekoliko čudesnih intervencija, a pre svega onom iz 118. minuta, kada je zaustavio udarac Gabrijela glavom posle centaršuta Edegora. Brazilac je pokušao glavom i u narednom napadu, ali je Osman Diomande skinuo loptu sa gol-linije.

Usledili su penali u kojima su fudbaleri lisabonskog tima pucali bez greške. Redom su pogađali Sen Žust, Ešgajo, Inasio, Artur Gomes i Santos. Na drugoj strani sigurni su bili Edegor, Saka i Trosar.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA, REVANŠ MEČEVI:

Betis - Mančester 0:1 (0:0), prvi meč: 1:4

/Rašford 56/

Fenerbahče - Sevilja 1:0 (1:0), prvi meč: 0:2

/Valensija 41pen/

Fajenord - Šahtjor 7:1 (3:0), prvi meč: 1:1

/Himenez 9, Kokču 24, 38pen, Idrisi 49, 60, Džahanbahš 64, Danilo 67 - Kelsi 87/

Frajburg - Juventus 0:2 (0:1), prvi meč: 0:1

/Vlahović 45pen, Kijeza 90+5/

Ferencvaroš - Leverkuzen 0:2 (0:1), prvi meč: 0:2

/Dijabi 3, Adli 81/

Sosijedad - Roma 0:0, prvi meč: 0:2

Union Sent Žiloaz - Union Berlin 3:0 (1:0), prvi meč: 3:3

/Teuma 18, Lazar Amani 63, Lapuzin 90+4/

Arsenal - Sporting L. 1:1 (1:0), prvi meč: 2:2 - penali 3:5

/Džaka 19 - Gonsalves 62/


tagovi

Antonio AdanGranit Džaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara