Đanluka Skamaka (Reuters)
Đanluka Skamaka (Reuters)

Darko Lazović najavio zlata vredan bod u Bergamu: Atalanta pušta Ligu šampiona niz vodu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.04.24. | 23:05

Majstorski pogodak Skamake ostao u senci remija na stadionu Atleti Azuri d'Italija

Liverpul je na Enfildu raznela, ali jednog od italijanskih davljenika što će se do kraja sezone boriti za opstanak, nije pobedila. Atalanta se ozbiljno kocka sa mestom u Ligi šampiona, deluje da pušta mesto u elitnom takmičenju niz vodu, jer kada vam u goste dođe brodolomnik i gubi na poluvremenu sa 2:0, ne smete ga vratiti u život, ne smete mu baciti pojas za spasavanje - 2:2.

Heroji ekipe sa Bentegoija večeras su bili Tižani Noslin i Darko Lazović čiji su golovi u drugom poluvremenu doneli Veroni zlata vredan bod, bod nakon kojeg je Đaloblu došao do brojke od 28 izjednačivši se sa 15-plasiranim Udinezeom i 17-plasiranim Empolijem, dok su ispod crte sa 27 i 26 ostali Frozinone i Sasuolo, odnosno već prežaljena Salernitana.

Izabrane vesti

Đanluka Skamaka je na krilima samopouzdanja kakvo igrač dobije kada dva puta pogodio na Enfildu, nastavio da maltretra protivničke odbrane, te majstorskim potezom iz 13. minuta doveo Boginju u vođstvo. Kada je visoki italijanski špic pet minuta kasnije namestio gol Edersonu, delovalo je da će Atalanta nakon meča 32. kola prići petoplasiranoj Romi na samo dva boda zaostatka. Al' ne lezi vraže, Atalantina odbrana se raspala u nastavku meča i uz izdanje kakavo je prikazala u drugih 45 minuta, ni tri gola zalihe u revanšu sa Liverpulom neće biti garancija plasmana u polufinale Lige Evrope.

Ogromne zasluge za bod idu Lazoviću i Noslinu, ali je igrač utakmice golman Lorenco Montipo. Jednostavno, 28-godišnjak je odbranio sedam od devet udaraca fudbalera Atalante. U smiraj utakmice, prvo je zaustavio dalekometni udarac Alekseja Mirančuka iz 87. minuta, a zatim i pokušaj Kopmajnerasa iz šesnaresterca. Ali tako je to kada od gotovog napravite veresiju. Nervoza se uvuče u glavu, a igrači počnu da propuštaju zicere poput Kopmajnersa. Ne zaboravimo da su sredinom prvog poluvremena Pašalić, pa Kopmajners u razmaku od svega nekoliko desetina sekundi pretili Montipu, ali da su prebacivali gol.

Na papiru olakšavajuća, ali u praksi možda i nezgodna okolnost za Atalantu povodom jurnjave za mestom u Ligi šampiona (uz pretpostavku da će Italija imati petog predstavnika tamo) jeste to da u poslednjih šest utakmica Boginja ima tri rivala koji će se boriti za opstanak, te da će se sastati i sa Romom u mogućoj direktnoj borbi za peto mesto. Sa druge strane, Vučica u naredne tri runde, pre sudara sa Atalantom ima Bolonju, Napoli i Juventus.

SERIJA A – 32. KOLO

Petak

Lacio - Salernitana 4:1 (3:1)

/Anderson 7, 35, Vesino 14, Isaksen 87 - Čauna 16/

Subota

Leče – Empoli 1:0 (0:0)

/Sansone 89/

Torino – Juventus 0:0

Bolonja - Monca 0:0

Nedelja

Napoli – Frozinone 2:2 (1:0)

/Politano 16, Osimen 63 – Čedira 50, 73/

Sasuolo - Milan 3:3 (2:1)

/Pinamonti 4, Lorjente 10, 53 - Leao 20, Jović 59, Okafor 84/

Prekinuto: Udineze - Roma

Inter - Kaljari 2:2 (1:0)

/Tiram 12, Čalhanoglu 74 - Šomurodov 65, Viola 83/

Ponedeljak

Fjorentina - Đenova 1:1 (0:1)

/Ikone 54 - Gudmundson 42pen/

Atalanta - Verona 2:2 (2:0)

/Skamaka 13, Ederson 18 - Lazović 56, Noslin 60/



tagovi

AtalantaĐanluka Skamaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara