(© Reuters)
(© Reuters)

De Brujne o srećnom golu, Šmajhel brani Navasa: Nije kriv! Šta je sa odbranom PSŽ-a? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.04.21. | 23:58

Različiti pogledi na izjednačujući pogodak Mančester Sitija u Parizu

Prednost je na strani Mančester Sitija. Dva gola dao je budući prvak Engleske na tuđoj teritoriji, osvojio Pariz, zakoračio ka finalu Lige šampiona i ako ništa drugo mirnije od Pari Sen Žermena čeka revanš u utorak na Etihadu.

Između ostalog, zahvaljujući Kevinu de Brujneu, strelcu izjednačujućeg gola i darežljivom prema Rijadu Marezu pošto je Alžircu prepustio izvođenje slobodnog udarca vredan preokreta na Parku prinčeva (2:1).

Izabrane vesti

Taj prvi pogodak čak i Belgijanac karakteriše kao čistu slučajnost.

Prvi gol smo dali srećno, mada smo u drugom poluvremenu igrali sjajan fudbal“, primetio je kapiten Građana. „PSŽ je neverovatan tim, sa izvanrednim individualcima. Znali smo da će nam biti teško, ali smo u drugom poluvremenu promenili pristup, počeli više da igramo loptom. U prvom smo bili brzopleti, a to nije način na koji smo navikli. U nastavku nam se strpljenje isplatilo“.

Objasnio je De Brujne i zašto je Marezu dozvolio da puca iz slobodnog udarca kad su to obično pozicije iz kojih sam preti golmanima.

„Pitao me je Rijad da li može on da puca. Rekao sam mu da šutira ako baš veruje u sebe. Na kraju krajeva, dao je gol. Ko sam ja da mu bilo šta kažem“, smeška se ponajbolji igrač Sitija.

Utisak je da ništa od preokreta na bi bilo da De Brujneov ubačaj iz 64. minuta nije prevario odbranu PSŽ-a i zatečenog golmana Kejlora Navasa. Velika većina poklonika fudbala smatra reprezentaticva Kostarike odgovornim za izjednačenje. Ne i nekada istaknuti čuvar mreže, Piter Šmajhel, koji je karijeru završio baš u Sitiju.

Kad igrate protiv fudbalera De Brujneovog kvaliteta očekujete bolju reakciju odbrambenih igrača. Trebalo je defanzivci da raščiste situaciju. Ništa golman nije mogao kad je lopta uveliko prošla sve igrače poslednje linije. Da ju je bilo ko makar malo dodirnuo ne bi završila u mreži. Nije mi jasno zašto defanzivci nisu izbili loptu kad je to njihov zadatak. Kad ih je lopta preletela već je bilo kasno. Mora da je i Navas pomislio kako će defanzivci otkloniti opasnost. To je bila baš laka lopta za intervenciju“, smatra čuveni Danac.

Može biti da štiti Navasa baš zato što je svestan koliko je težak golmanski hleb.

Bio sam u Navasovoj poziciji. Znam koliko su ovakvi centaršutevi neprijatni. Ako niko ne zakači loptu sigurno će završiti u mreži. Problem je što nemate vremena da reagujete sve dok fudbal ne preleti kolege iz odbrane“, dopunio je Piter Šmajhel.



tagovi

Kevin de BrujneKejlor NavasPiter Šmajhel

Obaveštavaj me

PSŽ
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara