(@Starsport)
(@Starsport)

Dečje bolesti Radovog vrtića: Trajal preokretom do pobede na Banjici, prelep slobodnjak Krstića

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.08.22. | 20:55

Građevinari propustili sijaset šansi u prvom poluvremenu, poništen im i gol - 1:2

Okrenuo se Rad “bonusima”, eliminisali su na Banjici prekaljene igrače i sa vrtićem krenuli da jure ulazak u Mozzart Bet Superligu. Pokazali su Građevinari da mogu da igraju dopadljivo, da imaju šta da ponude i da su još zeleni. Na startu Mozzart Bet Prve lige mogao je Rad u prvom poluvremenu da kapariše pobedu, nizao je šanse pred golom Trajala, ispustio prednost i ostao bez ijednog boda – 1:2 (1:0).

Nisu uspeli Građevinari da se odupru pritisku Trajala, preznojavali u završnici i gledali u pravcu sudije kada je u njihovom kaznenom prostoru pao Ilija Stojanović. Ušla je mladom timu Rada voda u uši, drhtali su prilikom svakoga napada gostiju u poslednjih dvadesetak minuta, a do izjednačujućeg gola, koji je Filip Krstić postigao na efektan način iz slobodnjaka, krvna slika bila je drugačija.

Izabrane vesti

Sve je prosuo rad, a poniranje je počelo od faula koji je skrivio kapiten Mateja Gašić na rubu kaznenog prostora. Napravio je faul u opasnoj zoni, Nikola Đurković nije idealno postavio živi zid, a Filip Krstić ga je prebacio. Hirurški preciznim udarcem, od stativu doneo je poravnanje Trajalu. Bio je to signal Kruševljanima da krenu u totalnu ofanzivu.

Napadao je Trajal u talasima, grčevito se branio domaćin i kapitulaciju potpisao ni deset minuta nakon prvog primljenog gola. Nadskočio je Radosav Aleksić čuvara, bio je bolji u skoku od Dušana Stevića i poslao je loptu u malu mrežicu. Visoka parabola, lopta je putovala čitavu večnost, ali je Đurković bio nemoćan. Ostao je zaleđen na gol-liniji. Rad se nije oporavio.

A, sve je moglo biti drukčije da u prvih pola časa nije briljirao Aleksa Jordanov. Zaustavio je golman kruševačkog kluba udarce Stefana Milosavljevića – bio strelac protiv Vršca uoči premijere u Mozzart Bet Prvoj ligi – potom i Mateje Gašića, koji je tukao pod prečku, a u nastavku je Bogdan Mandić pogodio spoljni deo mreže. Izlazio je izdanak Zvezdine škole kao pobednik do 21. minuta, kada se Radlovački otarasio čuvara, okrenuo ka golu i izbacio Mandića ispred Jordanova. Treći put Mandić nije promašio.

Elegantno je prebacio čuvara mreže Trajala, plesao je na granici ofsajda, a već u idućem napadu uleteo u isti. Novi gol nije mu priznat. Iz peterca je sproveo loptu mrežu, ali je bio iza poslednje linije protivničkog tima.

Neaktivan je bio Trajal u prvom delu igre u napadu, usredsredio se na destrukciju igre, uspeo da osujeti akcije protivnika i dočeka pad Građevinara u završnici.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE, PRVO KOLO

Subota

IMT - RFK Novi Sad 4:1 (1:0)

/Vukić 45, Luković 59, Vidić 83, Vidić 90+3 - Vujaklija 58p/

Inđija - OFK Vršac 0:1 (0:1)

/Braunović 4/

Radnički SM - Sloboda 0:0

Metalac - Radnički NB 2:0 (0:0)

/Đurić 90+2, 90+8/

Nedelja

Loznica - Jedinstvo Ub 1:3 (0:1)

/Mićić 58 - Avrić 30, 85, Živojinović 64/

Mačva - Grafičar 2:2 (1:2)

/Radunović 20, 76 - Ibanjez 10p, Fol 26/

Ponedeljak

Železničar - Zlatibor 0:2 (0:1)

/Dišić 25, Jeremić 67/

Rad - Trajal 1:2 (1:0)

/Mandić 21 - Krstić 69, Aleksić 78/



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeFk RadFK Trajal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara