Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Derbi dela Madonina bez italijanske graje, Inter se bolje snalazi u pustinji

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.01.23. | 12:58

Milan i Nerazuri se u Rijadu bore za nacionalni Superkup

Derbi dela Madonina je jedno od najatraktivnijih rivalstava i tradicionalno nudi, pored odlične atmosfere i jedinstvenih emocija, i veliku borbu na terenu. Ovoga puta Milanski derbi biće lišen prave italijanske "graje", ali imena protivnika obećavaju spektakularno iskustvo u Saudijskoj Arabiji. Rosoneri i Nerazuri imaju šansu da osvoje prvi trofej u sezoni.

Navijači u Saudijskoj Arabiji ovih dana zaista uživaju. Posle Superkupa Španije, kada su svojim očima videli borbu velikana Real Madrida i Barselone, na redu je još jedan atraktivan duel. Stadion Kralj Fahd u Rijadu biće i mesto finala Superkupa Italije, a na njemu će ponovo učestvovati velikani. Odmeriće snage vekovni rivali iz Grada mode, odnosno Milan i Inter.

Izabrane vesti

Dva tima se dosta često sudaraju. Uostalom, ovoga puta je to njihov međusobni duel sa rednim brojem 234 na svim frontovima. Nešto bolje rezultate ima klub koji nosi crno-plave boje, odnosno Inter. Slavio je 85 puta, međutim, dva sastava su se sastala samo jednom u finalu Superkupa.

20.00: (2,85) Milan (3,30) Inter (2,65)

Bilo je to 2011. godine u Pekingu, kada su se igrači Milana, koje je u to vreme predvodio Masimilijano Alegri, radovali pobedi. Inter je poveo zahvaljujući Vesliju Snajderu, ali su crveno-crni preokrenuli golovima Zlatana Ibrahimovića i Kevin-Prinsa Boatenga. Šveđanin je u međuvremenu ponovo član Milana, ali ga zbog povrede i operacije odavno nema na terenu. Reprezentativac Gane je u Herti, dok se Holanđanin penzionisao, pa je vreme za neke nove momke među kojima je i 17-godišnji vezista Intera Aleksandar Stanković, čiji je otac Dejan odigrao 75 minuta u pomenutom duelu.

Milan je Superkup osvajao sedam, a Inter šest puta i samo je Juventus uspešniji, ali Rosoneri su bez ovog pehara još od 2016. Što se trenera tiče, Stefano Pjoli, koji je od novembra 2016. do maja 2017. vodio Inter od trofeja ima skudeto za sezonu 2021/2022. Njegov kolega Simone Inzagi osvojio je po Kup Italije sa Laciom 2019. i Interom 2022, kao i tri Superkupa - dva sa Rimljanima 2017. i 2019. i jedan sa Nerazurima 2021.

------------------

Olivije Žiru ne daje gol - 1,47

Rafael Leao postiže pogodak - 3,50

Lautaro Martinez daje gol - 3,00

Edin Džeko ne postiže pogodak - 1,34

------------------

Pred važan okršaj, italijanska ikona Arigo Saki takođe je ponudio nekoliko reči u intervjuu za Gazetta delo Sport.

"Govorimo o dva vrhunska trenera, ali oni su različiti. Inzagija vidim kao briljantnog taktičara koji prvenstveno ima koristi od grešaka svojih protivnika. On ih predviđa i zna kako da radi sa tim. Njegov tim brzo reaguje na grešku protivnika. Takav je bio i Pjoli u početku, ali je naučio da se prilagođava. On je strateg koji ima dovoljno svojih ideja i principa. Uglavnom obojici bih savetovao da igraju hrabro i malo nepromišljeno", poručio je dvostruki prvak Evrope sa Milanom.

Hrabrost je nešto što posebno treba Rosonerima. Milan je nedavno izgubio malo tempa i energije. Već u tri takmičarska duela nije uspeo da pobedi i još nije doživeo tako dug niz bez slavlja ove sezone. U Seriji A su crveno-crni remizirali sa Romom i Lečeom u poslednja dva susreta, oba završena 2:2. Inter je, pak, uspeo da se zagreje za Superkup. Njegovi navijači možda žale zbog stereotipne i ne uvek prijatne igre, ali i dalje zaostaju samo jedan bod za drugoplasiranim Juventusom i upravo Milanom u Seriji A.

Osim na Ibrahimovića, Pjoli neće moći da računa ni na Radeta Krunića, Anta Rebića, Fodea Balo-Turea, Majka Menjana i Alesandra Florencija, dok su u Interu van stroja Samir Handanović i Marcelo Brozović, a Inzagi je dobio dobre vesti po pitanju Romelua Lukakua, koji bi barem trebalo da bude na klupi.

Sve u svemu, 38 skudeta, 10 evropskih kruna, 13 osvojenih nacionalnih kupova i 13 pobeda u Superkupu sudariće se u Rijadu za prvi dostupni trofej u sezoni. Nema jasnog favorita...

SUPERKUP ITALIJE - FINALE (RIJAD)

Sreda

20.00: (2,85) Milan (3,30) Inter (2,65)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Superkup ItalijeMilanInterArigo Saki

Obaveštavaj me

Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara