Nil Lenon (©Reuters)
Nil Lenon (©Reuters)

Devetogodišnjoj vladavini je došao kraj

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.21. | 13:25

Seltik zaostaje 23 boda za gradskim rivalom Rendžersom. Trka je izgubljena, ali ni drugo mesto nije sigurno. Promo kvota u Mozzartu na pobedu zeleno-belih protiv Kilmarnoka – 1,42. Nigde nećete moći da nađete veću

Novi poredak u Škotskoj. Devet godina je Seltik bio dominantan, lako osvajao krunu, ali ove sezone Rendžers je nezaustavljiv. Četa Stivena Džerarda nema poraz, čak 23 pobede u 26 kola, pa gradskim rivalom i braniocu titule beži čak 23 boda.

Jasno je da će pehar šampiona Premijer lige Škotske da završi na Ajbroks parku. Zeleno-beli su očajni ove sezone. Prošle nedelje su poraženi na svom terenu od Sent Mirena (1:2). Opasno se ljulja klupa Nilu Lenonu. Drugo mesto je ugroženo, prete Aberdin i Hibernijan. Posle samo jedne pobede u prethodnih šest kola, Seltik gostuje večeras (20.45) Kilmarnoku u 26. kolu.

Izabrane vesti

Domaćin je takođe u očajnoj formi. Izgubio je tri meča u nizu i čeka se borba za opstanak u elitnoj ligi Škotske. Tradicija je uz Seltik koji je pobedio Kilmarnok na sedam od osam poslednjih mečeva.

Menadžer Seltika Nil Lenon rekao je da će moći da računa večeras na novajliju iz Evertona, desnog beka Džondža Kenija. On je stigao na pozajmicu sa Gudisona u finišu zimskog prelaznog roka. Skot Braun se vraća u tim posle dva meča suspenzije. Kristofer Žulijen je i dalje van stroja zbog povrede, dok se posle operacije skočnog zlgloba u tim vraća Džejms Forest. Za Kilmarnok će debitovati napadač Brendon Pirik koji je pre nekoliko dana stigao na pozajmicu iz Kristal Palasa.

Sent Miren je prošle nedelje iznedio šampiona na Seltik parku, a danas (19.00) protiv Hibernijana igraće bez napadače, Nemca Kolina Kanera i Lija Irvina. Menadžer gostiju Džek Ros nekada je vodio Sent Mirena, a ekipa iz Edinburga biće jača za oporavljene Kevina Nisbeta i Rajana Portjusa.

Aberdin nije poražen već tri kola, a danas (19.00) ima ulogu favorita protiv Livingstona. Za domaći tim debitovaće mladi reprezentativac Škotske Frejzer Hornbi koji je stigao na pozajmicu iz francuskog Remsa. Florijan Kamberi je stigao, takođe na pozajmicu, pre nekoliko dana iz švajcarskog Sankt Galena i mogao bi da debituje za novi klub. Zbog povreda su van tima Kartins Mejn i Majkl Devlin. Kajron Braun je napustio Livingston i vratio se u Kardif. Aberdin je pobedio Livingston na šest od poslednjih osam utakmica.


tagovi

Škotska 1Premijer liga ŠkotskeSeltikKilmarnok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara