Zvezda: Naneli udario Lazarevića pesnicom u glavu! Tražimo diskvalifikaciju

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.05.24. | 13:15

Crveno-beli podneli krivičnu prijavu posle incidenta u Areni

Velika frka pred treći meč finalne serije ABA lige. Tokom prepodnevnog susreta u Beogradskoj areni, dok su jedni završavali, a drugi kretali na trening, sukobili su se Džejms Naneli i Stefan Lazarević, što će dodatni podići temperaturu pred meč Partizana i Crvene zvezde.

Tom prilikom Amerikanac je, kako su saopštili crveno-beli, udario igrača ekipe Janisa Sferopulosa pesnicom u lice, što se može videti i na fotografiji koju je klub dostavio javnosti na uvid.

Izabrane vesti

Istovremeno se oglasio saopštenjem koje prenosimo u celosti, uz neophodnu redakcijsku obradu teksta.

"Crvena zvezda obaveštava javnost da je u nedelju u prepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao „teške telesne povrede“ posle fizičkog napada od strane igrača Partizana Džejmsa Nanelija.

Incident se dogodio pre početka prepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj areni, a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede koje možete videti na fotografijama.

Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo delo po Krivičnom zakonu Republike Srbije vodi kao 'nanošenje teških telesnih povreda'.

Očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident nezabeležen u istoriji ove lige i sa ovakvim posledicama. Crvena zvezda je upozoravala na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Džejmsa Nanelija na drugoj utakmici upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću.

Ovaj napad prevazilazi sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih!

Crvena zvezda je hitno već podnela disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskom direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige.

Očekujuemo da igrač Partizana, Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata", piše u saopštenju crveno-belih.


tagovi

Džejms NaneliStefan LazarevićABA ligaKK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara