Foto: Hajduk.hr
Foto: Hajduk.hr

Dinamo: Brekalo otišao u Hajduk za manje para, drugi su motivi bili u pitanju...

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 03:18

Modri otkrili da su nudili povremenom hrvatskom reprezentativcu da postane najplaćeniji igrač u klubu

Nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama i povremeni hrvatski reprezentativac Josip Brekalo, juče je i zvanično predstavljen kao igrač Hajduka. U splitskom klubu obelodanili su da će nositi broj 70, a sam igrač nada se da će igrom u belom dresu uspeti da natera Zlatka Dalića da ga povede na Evropski šampionat u Nemačku.

Kao što je poznato, do pre nekoliko dana Brekalo je bio nadomak prelaska na Maksimir, u redove velikog hajdukovog rivala, da bi u poslednji čas došlo do veleobrta koji je podigao dosta prašine u Hrvatskoj. Povodom propalog transfera oglasili su se i Modri:

Izabrane vesti

"Igrač je više puta razgovarao s trenerom, iznosio svoja razmišljanja i očekivanja, tražio garancije oko uloge na terenu ukoliko dođe na pozajmicu u Dinamo", saopštili su iz zagrebačkog kluba i dodali: "Dinamo je igraču nudio uslove kojim bi on postao najplaćeniji igrač u klubu, ali ih je ovaj odbio jer ih je smatrao nedovoljnim".

"Prema medijskim izveštajima igrač i njegov agent su u Hajduku pristali na znatno niže finansijske uslove, te su očito postojali neki drugi motivi za njihovu konačnu odluku i dolazak u Hajduk“, zaključak je Modrih.

Endi Bara, menadžer Josipa Brekala, nije želeo da ulazi u detalje:

"Svi o svemu znaju najveći deo priče, tako da ne bi sad da to komentarišem. Josip je hrvatski reprezentativac, Josip je Hrvat i naravno da mu godi bilo gde u Hrvatskoj gde ga ljudi emotivno i lepo doživljavaju. On je dobar dečko, iz dobre porodice i daće će sve od sebe da pomogne gde god da igra“.

Podsetimo, Josip Brekalo je ponikao u Dinamu, a 2016. je za 10.000.000 evra prodat Volfzburgu, iz kog je prošle zime otišao u Fjorentinu za 1.700.000 evra. Za klub iz Firence je odigrao ukupno 29 utakmica i dao jedan gol.



tagovi

Zimski prelazni rok 2024Josip Brekalo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara