Čadi Rijad i Bruno Petković (©Reuters)
Čadi Rijad i Bruno Petković (©Reuters)

Dinamo ne treba da se plaši ovakvog Betisa

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.02.24. | 23:05

Andalužani tek dva puta šutnuli u okvir gola Alavesa pred revanš na Maksimiru…

Ne pleni igrom zagrebački Dinamo, status nedodirljivog u Hrvatskoj odavnon mu nije bio ovako ugrožen. Dobio je ozbiljne konkurente u Rijeci i Hajduku, ali na međunarodnoj sceni bi ponovo mogao da ostvari zapažen rezultat. Sa Benito Viljamarina se vratio sa pobedom u džepu, a pred revanš na Maksimiru nema čega da se plaši. Bar ne ovakvog Betisa.

Stvarao je andaluški klub na svom bunjištu šanse protiv Modrih, ali onih pravih, kolosalnih je bilo malo. Poklonio je hrvatskom prvaku penal i šansu da trijumfuje, takve poklone ne propušta Bruno Petković. A, uoči novog duela sa Dinamom poklonio je bodove Alavesu – 0:0.

Izabrane vesti

Jalova je igra Betisa, previše davi loptu, obigrava oko kaznenog prostora, ne ide u meso… Kada ima mnogo alibi poteza, najčešće ništa ne uradiš. Betis jeste šutirao dvocifren broj puta ka golu Alavesa, međutim, uglavnom daleko od gola. Nije stvarao stopostotne prilike, tek jednom je do finiša susreta šutirao u okvir gola, i zatim još jednom. Bezuspešno.

Za razliku od domaćina, Alaves je zatresao mrežu. Učinio je to već u drugom minutu Samu Omorodion, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Baskijski klub je čekao Betis na kontru, zadovoljan je bio i remijem, nije gubio glavu. Sve to će u revanšu na Maksimiru odgovarati i Dinamu. Ima stvari koje Sergej Jakirović može da izvuče i preslika za meč koji će biti igran u četvrtak.

Ohrabrujuće je za zagrebački klub i to što na domaćem frontu nije posrnuo, što je u ovom kolu ispratio Hajduk i Rijeku. Atmosfera nije narušena, nije napravljen korak unazad posle pobede na Benito Viljamarinu.

PRIMERA – 25. KOLO

Petak

Viljareal - Hetafe 1:1 (0:1)

/A. Moreno 56 - Maksimović 24/

Subota

Atletiko Madrid - Las Palmas 5:0 (2:0)

/Ljorente 15, 20, Korea 47pen, 62pen, Depaj 87/

Osasuna - Kadiz 2:0 (0:0)

/Budimir 63, 90/

Selta - Barselona 1:2 (0:1)

/Aspas 47 - Levandovski 45, 90+7p/

Valensija - Sevilja 0:0

Nedelja

Rajo Valjekano - Real Madrid 1:1 (1:1)

/De Tomas 27 - Hoselu 3/

Granada - Almerija 1:1 (0:1)

/Uzuni 75 - Pubil 9/

Maljorka - Real Sosijedad 1:2 (1:1)

/Sančez 4 - Kubo 38, Merino 90+3/

Betis - Alaves 0:0

Ponedeljak

21.00: (2,05) Atletik Bilbao (3,60) Đirona (3,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BetisAlavesPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara