Marko Arnautović (©Reuters)
Marko Arnautović (©Reuters)

Divizija B: Kome šta treba u poslednjem kolu?

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.11.20. | 13:06

Borba za ulazak u najjače grupe Lige nacija, ali i za opstanak. Norvežani u Beču sa drugim timom zbog virusa korona. Odluka u Kardifu i Netanji

Neizvesno u sve četiri grupe B divizije Lige nacija. Nijedan meč neče imati epitet prijateljskog. Borba se vodi kako za ulazak u najbolju diviziju, tako i za ostanak u ovom društvu. Sve utakmice igraju se u istom terminu, danas od 20.45.

U Grupi 3 gde je Srbija, za prvo mesto se bore Rusija, Turska i Mađarska. Orlovi imaju samo teoretske šanse da izbegnu poslednje mesto, ali je potrebna pobeda nad Zbornajom na Marakani i da severne komšije dobiju Tursku u Budimpešti.

Izabrane vesti

I u ostale tri grupe drama pred poslednje kolo. U najboljoj situaciji je Austrija u Grupi 1. Potrebna joj je pobeda u Beču na stadionu Ernst Hapel protiv Norveške. Skandinavci imaju tri boda manje. U Oslu je bilo 1:2, pa Austrijanci mogu i da izgube sa 1:0 na svom terenu da bi se plasirali u A diviziju takmičenja pod okriljem UEFA.

Posao domaćinu će biti znatno olakšan jer Skandinavci dolaze u prestonicu Austrije sa drugim timom. Zbog pojave virusa korone utakmica protiv Rumunije, predviđena za prethodni vikend, nije ni odigrana. Vlada Norveške nije dozvolila Halandu i drugovima da putuu u Beč, pa je i selektor Lars Lagerbek morao da pozove novih 18 igrača. Vezista Genka Mats Moler Dahli jedini je koji ima više od osam utakmica u dresu selekcije.

U startnu postavu Austrije mogao bi da se vrati Marko Arnautović, napadač Šangaj SIPG-a. On je protiv Severne Irske ušao sa klupe za rezerve i imao asistenciju za pobednosni gol koji je postgao Adrijan Grbić, napadač francuskog Lorijana. Selektor Franko Foda mogao bi da odmori neke od nosialca igra, kao što su David Alaba i Mihael Gregorič.

U Grupi 2 Škotska i Češka se bore za prvo mesto, ulazak u A diviziju Lige nacija i eventualno baraž za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Škoti imaju bod više i moraju da slave u Netanji protiv Izraela. Češka je favorit na svom terenu protiv komšija Slovačke.

Izraelci imaju bod više od Slovačke i bolji međusobni skor. S pobedom su sigurni za opstanak, dok Slovaci moraju da pobede Čehe, uz uslov da Izrael ne dobije Škotsku na svom terenu.

Za Škotsku bi mogao da igra i Endi Robertson. Igrač Liverpula se povredio u Beogradu protiv Srbije, nije igrao u Bratiaslavi protiv Slovačke, ali bi mogao da se vrati u tim. Za domaćina zbog virusa korone neće igrati napadač Hofenhajam Munas Dabur, dok je fudbaler Seltika Hatem Elhamed suspendovan zbog crvenog kartona u meču sa Škotskom.

U Grupi 4 Vels i Finska će u direkntom svoboju u Kardifu da odluče o prvom mestu. Zmajevi imaju bod više i odgovara im i remi. Iako je menadžer Totenhema Žoze Murinjo zabrinut za fizičku spremnost Gereta Bejla, prva zvezda Velšana je igrala svih 90 minuta protiv Irske, a očekuje se, zbog važnosti meča, da će početi meč i prrotiv Finske. Gosti stižu u Kardif bez povređenog Joela Pohjanpala. U špicu igraće napadač Noriča Temu Puki, koji je dao samo jedan gol na poslednjih pet utakmica u dresu reprezentacije.

Republika Irska u Dablinu juri bod protiv Bugarske da bi ostala treća u grupi i osigurala i u narednom ciklusu igranje u B diviziji takmičenja pod okriljem UEFA.

LIGA NACIJA, B DIVIZIJA – 6. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

GRUPA 1

20.45: (1,30) Austrija (5,20) Norveška (11,0)

20.45: (3,10) Severna Irska (3,00) Rumunija (2,50)

GRUPA 2

20.45: (1,52) Češka (4,10) Slovačka (6,50)

20.45: (2,70) Izrael (3,10) Škotska (2,75)

GRUPA 3

20.45: (2,75) Srbija (3,05) Rusija (2,75)

20.45: (3,25) Mađarska (3,30) Turska (2,25)

GRUPA 4

20.45: (2,20) Vels (3,05) Finska (3,70)

20.45: (1,80) Republika Irska (3,40) Bugarska (5,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijareprezentacija Austrijereprezentacija Norveškereprezentacija RumunijeFudbalska reprezentacija Škotskereprezentacija škotskeFudbalska reprezentacija Češke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara