©Reuters
©Reuters

Dogovorili se Barsa i Pjanić! Kako ubediti Artura da pređe u Juventus?

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.05.20. | 10:23

Alternative su Arturo Vidal i Ivan Rakitić, u nekim varijantama Semedo i Karles Alenja

Jedan deo posla je završen. Barselona je ubedila Miralema Pjanića da pređe na „Nou Kamp“, ali da bi stvarno dobila reprezentativca Bosne i Hercegovine moraće da savlada teži deo operacije i postigne sporazum sa Juventusom.

Katalonci su po kratkom postupku nagovorili 30-godišnjeg vezistu da im se pridruži u narednom prelaznom roku. Čak bi dobio i bolje uslove nego što ih ima u Torinu, gde zarađuje 6.500.000 evra. Prema saznanjima Gazete delo sporta, Barsa mu je ponudila platu od 8.000.000 evra po sezoni, što je uz ofanzivan stil kakav neguje bio prelomni detalj u pregovorima da prihvati njenu ponudu.

Izabrane vesti

Ostaje, ipak, da se Barselona i Juventus dogovore oko plaćanja, a čini se da će pregovori na tom polju biti daleko komplikovaniji. Stara dama ne želi da pusti Miralema Pjanića za manje od 60.000.000 evra, a Barsa u doba globalne krize ne želi toliko da plati. Zato je ponudila razmenu igrača koja bi podrazumevala selidbu Artura Mela u Seriju A. Iako Mauricio Sari ceni Brazilca, smatra da bi mogao da pomogne, problem je u saznanju da bivši igrač Gremija ni po koju cenu ne želi među crno-bele. Njegova namera je da ostane u taboru prvaka Španije, makar ne dobijao šansu, jer smatra da mu stil Barselonine igre više odgovara.

Zato je Barselona pred izazovom: s jedne strane ne želi da troši novac, a sa druge nije u stanju da ubedi igrača da ode. Gazeta pominje alternativne opcije i rangira ih na sledeći način: ako Artur Melo ne pristane na trampu onda bi Juventusu ili ponuđeni Ivan Rakitić ili Arturo Vidal. U Torinu se premišljaju pre svega zbog toga što smatraju da je Pjanić bolji igrač od Rakitića i da bi u tom slučaju izgubili na kvalitetu, dok su kod Čileanca sporne godine, pošto će ovog meseca proslaviti 33. rođendan i neće biti ekonomski isplativ za godinu ili dve.

Kao druge dve alternative pominju se Nelson Semedo i Karles Alenja. Portugalac ne igra redovno na Nou Kampu, ali je problem što je Juventus popunjen na poziciji desnog beka (Huan Kvadrado, Danilo i Matija de Šiljo) i novo rešenje na tom mestu Sariju je potrebno tek ako De Šiljo ode. Alenji na kraju ove sezone ističe pozajmica Betisu, ali u rukovodstvu Juventusa se kolebaju da li je 22-godišnji Španac u stanju da razvije potencijal do te mere da jednog dana može da zameni Pjanića.

Pritom, ako neko od njih dvojice dođe u Torino verovatno bi to bilo nedovoljno da „pokrije“ Miralemov transfer, pa bi Juve insistirao i na doplati.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Miralem PjanićArtur Melo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara