Igrači Kardifa u neverici (©Reuters)
Igrači Kardifa u neverici (©Reuters)

Drhtavica na Krejvenu, Fulam jedva sačuvao kartu za Vembli, Kardif u 95. minutu promašio finale plej-ofa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 23:20

Ekipa Skota Parkera teškom mukom do finale, gde nas očekuje derbi Zapadnog Londona (1:2)

Pobeda od dva gola razlike u Kardifu nije bila dovoljna da Fulam na svom Krejven Kotidžu rutinski odradi posao u revanšu polufinala plej-ofa za ulazak u Premijer ligu. Naprotiv, ekipa Skota Parkera je teškom mukom odbranila prednost i u finišu utakmice se ozbiljno kockala sa plasmanom u finale. Kardif je na kraju slavio sa samo 2:1, a silno će žaliti za prilikom Roberta Glacela u petom minutu nadoknade utakmice. Nemac je dobro ušao iz drugog plana, ali je njegov udarac otišao preko gola Mareka Rodeka.

Tako ćemo na Vembliju 4. avgusta od 20.45 gledati derbi Zapadnog Londona između Brentforda i Fulama, koji će direktno odlučiti o poslednjem učesniku elitnog ranga engleskog fudbala.

Izabrane vesti

Domaćin je imao daleko više opasnih prilika, ali nijednog trenutka nije imao kontrolu rezultata, što je moglo skupo da ga košta. Da neće ići sve kako treba bilo je jasno još u osmom minutu, kada je Kurtis Nelson doveo goste u vođstvo, mada je prednost gostiju bila aktuelna samo 24 sekunde, pošto je odmah po polasku sa centra izjednačio Kebano.

Ali, gostima se isplatila ofanziva u nastavku. Već u 47. minutu rezervista Tomlin se sjajno snašao u petercu gostiju i ponovo doveo Velšane u vođstvo, posle čega je sve bilo otovreno.

Fulam je pokušao da izbegne dramatičan finiš, ali nije uspeo, iako je Abubakar Kamara u 68. minutu pogodio stativu Kardifovog gola. Da će biti drame bilo je jasno posle odlične prilike Volksa 72. minutu. Kardif nije imao mnogo izglednih prilika, ali je u samoj završnici uspeo da potisne domaćina na njegovu polovinu. To je umalo krunisano golom, ali se Glacel ipak nije najbolje snašao u odsudnom trenutku.

Najbolji srpski napadač Aleksandar Mitrović propustio je meč zbog povrede, ali ga to nije sputalo da glasnim povicima sa tribine pruži podršku svojim saigračima u ovom meču.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara