Detalj sa utakmice (Foto: AFP)
Detalj sa utakmice (Foto: AFP)

Džaba dve golčine, borbena Mauritanija bez bodova i protiv Angole (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 19:54

Posle minimalnog poraza od Burkine Faso u poslednjim sekundama, selekcija koja je napravila veliko iznenađenje samim plasmanom na Kup afričkih nacija na pragu eliminacije

Napravila je Mauritanija prvoklasno iznenađenje samim plasmanom na Kup afričkih nacija preko selekcija poput Gabona i Sudana, ali izgleda da će tu stati. Posle poraza od Burkine Faso u šestom minutu nadoknade, izgubila je u drugom kolu grupne faze od Angole, iako se ponovo junački borila - 2:3 (1:1).

Angola je tako posle remija sa Alžirom, večerašnim trijumfom izbila na čelnu poziciju Grupe D sa četiri boda. Burkina Faso posle 2:2 sa Alžirom sedi na drugom mestu, dva boda iznad prethodnog rivala, dok je Mauritanija na dnu bez bodova i gol razlikom 2:4. Nije otpisana, ali u poslednjem kolu ima na papiru najteži zadatak u grupi protiv Alžira, koji pride mora da pobedi.

Izabrane vesti

Igrao se 30. minut kada je fudbaler Al Vakre iz Katara, Želson Dala zatresao mrežu Mauritanije za 0:1. Nepunih 13 minuta kasnije usledio je odgovor - i to kakav. Pravi slalom 25-godišnjeg Sidija Boune Amara. Prošao je kroz sredinu sa nekoliko driblinga, odbio nalete protivničkih igrača i efektnim udarce sa ivice kaznenog prostora poravnao rezultat pred odlazak na odmor.

Ipak, sjajan pogodak fudbalera koji za hleb zarađuje nastupajući za Nuadibu iz domovine, kao da je razljutio objektivno daleko kvalitetnije fudbalere Angole, pa su za tri minuta u nastavku stekli dva gola viška. Već u 50. minutu je Želson Dala postigao i drugi pogodak, da bi 180 sekundi kasnije vezista Žilberto povisio na 1:3.

Odbijala je Mauritanija da se preda, pa je već u 58. minutu smanjila zaostatak. Još jednom na impresivan način. Krilni fudbaler Abubakari Koita, koji je od početka karijere u Belgiji, ušao je sa levog boka u sredinu i raspalio po lopti sa oko 20 metara udaljenosti - pocepao je mrežu iza nemoćnog golmana Angole Neblua za 2:3.

U nastavku je bilo prilika na obe strane, Mauritanija je dva puta pripretila ozbiljno u sudijskoj nadoknadi, ali se Angola odbranila i upisala prvu pobedu na ovogodišnjih smotri najboljih afričkih selekcija.

KUP AFRIČKIH NACIJA - GRUPA D

Alžir - Burkina Faso 2:2 (0:1)

/Boueneđah 51, 90 - Konate 45, Traore 71 pen/

Mauritanija - Angola 2:3 (1:1)

/Amar 43, Koita 58 - Dala 30, 50, Žilberto 53/



tagovi

Kup afričkih nacijaAngolamauritanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara