Pablo Mafeo (©Reuters)
Pablo Mafeo (©Reuters)

Elče se bori protiv negativne serije, Agire ključni faktor za Majorku

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.10.22. | 12:53

Primera: Fenjeraš se nada prvoj pobedi u sezoni, ali gosti sa ostrva imaju drugačije planove

Nije što je zakucan za dno, već što je očajan. Teško da se bilo koji navijač Elčea zanosio prevelikim očekivanjima u aktuelnoj kampanji Primere, ali svakako nije verovao da će Franhiverdesi imati izuzetno loš start. Primarni cilj tima iz pokrajine Alikante je, kao i uvek, opstanak. A, on nije na vidiku posle samo jednog osvojenog boda iz sedam susreta.

Elče svake godine počinje sezonu sa epitetom, zbog strukture tima, jednog od kandidata za ispadanje u Segundu. Tako je bilo i ove sezone i posle sedam utakmica svima je jasno zašto. Prošlog ponedeljka Zeleni su poraženi od Rajo Valjekana 2:1, u poslednjoj utakmici trenera Fransiska Rodrigeza kraj aut linije.

Izabrane vesti

Problemi su duboki, i nije trener jedini krivac. Međutim, to je uvek najslabija karika u takvoj situaciji. Sve počinje od ekipe kojoj često nedostaje individualni kvalitet i, u mnogim oblastima, nedostaje širina. Sa takvim sastavom sigurno se ne mašta o šampanjcu na kraju sezone.

Samo tri gola postigao je Elče u sedam utakmica, a teškoće u ofanzivnom delu se relativno nemilosrdno kažnjavaju od strane protivnika. Nijedan igrač nije uspeo da zatrese mrežu više od jednog puta. Nešto tu mora da se promeni i zato je kormilar promenjen, a trebalo bi i formacija pošto bi trebalo da se razbije petočlana linija u odbrani i doda još jedan igrač u vezni red.

21.00: (3,40) Elče (2,85) Majorka (2,15)

Nije samo napad slab. Ukupno 18 primljenih golova u sedam utakmica su u proseku više od dva po utakmici. Čak i protiv timova kao što su Bilbao ili Viljareal bila su četiri primljena gola. Elče je osvojio jedini bod u sezoni na svom terenu protiv Almerije u remiju 1:1.

Poslednja pobeda ostvarena je u poslednjem kolu prošle sezone kod kuće protiv Hetafea, i to je jedino slavlje Zelenih na poslednjih 12 utakmica. Fenjerašu raspored nikako nije naklonjen, te slede rivali popu Majorke, Valensije i Real Madrida.

-----------------------

Sve utakmice Primere ove sezone možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------

I za Majorku je primarni cilj ove sezone da ostane u ligi. Tim sa ostrva ima neke prednosti u odnosu na Elče. Igrački kadar je sastavljen homogenije i sa sobom nosi mogućnost rotiranja bez previše gubitka kvaliteta. Početak sezone je bio solidan, a tim Havijera Agirea skoro da je osvojio bod protiv Barselone pre nedlju dana, ali je na kraju izgubio sa 1:0.

Agire je ionako ključni faktor. Svojim konceptom kompaktnosti može veoma dobro da pomogne timovima sa dna tabele. Doživeo je tri poraza iz sedam utakmica - od Betisa, Real Madrida i Barselone. Zato je Majorka trenutno u sredini tabele sa osam bodova. Pored toga, do sada je primila osam golova, od toga četiri od Kraljevskog tima.

Elče će ponovo ostati bez Gonzala Verdua, kao i Omara Maskarele, dok je nastup Havijera Pastorea neizvestan. Majorka je prijavila dva izostanka, a to su Dominik Greif i Tino Kadevere. Srpski internacionalci Matija Nastasić i Predrag Rajković trebalo bi da se nađu u startnoj postavi.

--------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

PRIMERA – 8. KOLO

Petak

Osasuna - Valensija 1:2 (0:1)

/Brašanac 90+3 - Klajvert 28, Dijakabi 54/

Subota

Almerija - Rajo Valjekano 3:1 (3:0)

/Robertone 8, Babić 17, Ture 39 - Katena 81/

Atletiko Madrid - Đirona 2:1 (1:0)

/Korea 5, 48 - Rikelme 66/

Sevilja - Bilbao 1:1 (1:0)

/Tores 4 - Vesga 73/

Hetafe – Real 0:1 (0:1)

/Militao 3/

Nedelja

Valjadolid - Betis 0:0

Kadiz – Espanjol 2:2 (1:0)

/Ćust 41, Lukas Perez 78 – Hoselu 51, 67/

Sosijedad - Viljareal 1:0 (1:0)

/Mendez 33/

Barselona – Selta 1:0 (1:0)

/Pedri 17/

Ponedeljak

21.00: (3,40) Elče (2,85) Majorka (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraElčeMajorka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara