Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

Enrike kao Proka Pronalazač – niko ga ne razume! Iznenađenje iz kinder jajeta i skriveni Embape

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.04.24. | 10:32

Francuska javnost obrušila se na španskog trenera, francuskog superstara i Donarumu

Pun sebe je bio Luis Enrike, pričao je da ono što Pari Sen Žermen igra pod njim više oslikava Barseloninu filozofiju od onoga što katalonski klub igra pod Ćavijem Ernandesom. Može biti da je tako, jer Blaugrana je igrala direktan fudbal, a šta je tačno hteo da postigne trener pariskog kluba – niko ne zna. I niko ga ne razume u Francuskoj.

Od svega što je Barselona nudila u danima kada je igrala najdopadljiviji fudbal, Pari Sen Žermen je imao samo mali milion tačnih dodavanja. Kružio je kao kiša oko Kragujevca, bilo je nerazumevanja i bezidejnosti i gotovo sve dobro što je uradio stalo je u pet minuta drugog poluvremena. Nakon toga, ako se izuzmu sporadične situacije poput one kada je Usman Dembele pogodio stativu, Sveci su bili ispod nivoa, barem potrebnog za ovu fazu Lige šampiona.

Izabrane vesti

Eksperimentisanje se nije isplatilo Luisu Enrikeu. Ništa nije dobio od Marka Asensija napred, promašio je i sa Vitinjom kao ‘šesticom’, iako je Portugalac zatresao mrežu. Lopta ga je vukla napred, gde mu je prirodnija pozicija. Izrotirao je, izgubio i francuska javnost obrušila se na španskog trenera, a Danijel Riolo, analitičar RMC-a, uporedio ga je sa Prokom Pronalazačem, prijateljem Paje Patka.

“Nismo razumeli ništa vezano za startnih 11 Luisa Enrikea… Ni ja, ni ljudi u Španiji. Možda imamo genija na čelu PSŽ-a. Kako da pojačate kada imate igrače koji ne igraju na prirodnim pozicijama? Čak su i oni iznenađeni”, rekao je Danijel Riolo i slikovito Enrikeova iznenađenja povezao sa igračkicama iz kinder jajeta:

“Njegova iznenađenja su kao ona iz kinder jajeta. Pitam se čemu služe ovih šest meseci… Kada su mu uspela? Ćavi igra 4-3-3, veoma jednostavno, svako je na svom mestu. Luis Enrike stalno menja. Sada je odlučio da Vitinja bude ‘šestica’, iako znamo da igra bliže Embapeu i napadu. Enrikeov taktički pristup se pokvario”.

EMBAPE NEĆE DA SE KRIJE, ALI SE NIJE NI VIDEO

Kilijan Embape i Žil Kunde (©Reuters)Kilijan Embape i Žil Kunde (©Reuters)

Ništa bolje viđenje stvari nije ni u uglednom L’Ekipu. Na tapetu su Kilijan Embape, Marko Asensio i Điđo Donaruma.

Govorio je Kilijan Embape da se neće kriti protiv Barselone, ali se na terenu česttito nije video. Žil Kunde i Ronald Arauho su ga neutralisali. I fenomen Pau Kubarsi. Nije bio naročito opasan, nije pravio razliku, iako je učestvovao kod pogotka Usmana Dembelea.

Često je izbegavao da dribla, igra ‘jedan na jedan’. Mada, takvih situacija nije bilo u izobilju, pa se odlučivao da dodaje. Sve skupa u L’ekipu dovoljno samo za trojku. Identičnu ocenu dobio je i Marko Asensio. A, najveći broj kritika išao je na račun Điđa Donarume, kome su stavljane zamerke kod sva tri gola.

Svestan je Luis Enrike da je negde debelo pogrešio…

“Evidentno je da rezultat diskredituje moje odluke”, rekao je španski trener i nastavio:

“Svi porazi bole i smetaju. Ako pogledamo sve četvrfinalne mečeve… Juče je bilo deset golova, danas osam. Svi timovi su krhki, zar ne? Razlika u nivou između svih je veoma mala. Rezultat pokazuje da su bili nešto bolji od nas. Sve je do sitnica i detalja. Ako postoji ekipa koja ne kalkuliše u gostima, to smo mi!”

Ipak, optimizam ga ne napušta pred revanš na Monžuiku.

“Istorijski gledano, Barsa je veći klub. Osvojili su pet Liga šampiona. Nikada nisam rekao da su favoriti. Idemo da pobedimo u Barseloni”.

I za Luisa Enrikea i za kapitena Markinjosa je Kilijan Embape bio tabu tema. Ako ga već čepa francuska javnost, ne moraju i oni. Jer, ko zna kakva bi reakcija bila. Verovatno burna. To je najmanje što im je potrebno.

Plamen ionako tinja.



tagovi

Đanluiđi DonarumaKilijan EmbapeLuis EnrikePari Sen ŽermenLiga šampiona

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara