Klaudinjo (©Reuters)
Klaudinjo (©Reuters)

Eraković držao poslednju liniju, Sergejev pogodio za pobedu Zenita

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.08.23. | 20:27

CSKA izgubio od Voronježa u Moskvi, Gajić i Zdjelar bili starteri...

Specifično takmičenje je ruski kup, možda i najčudnije u Evropi. U njemu važe drugačija pravila i ne shvataju ga baš sve ekipe ozbiljno. Neretko ga igraju rekreativno, sa drugom postavom. U najboljem slučaju u grupnoj fazi treneri promešaju karte i izvedu šarenolik sastav.

Zenitu se to nije obilo o glavu na gostovanju Krila Sovjetovu, domaćin nije uspeo da slomi odbranu kojom je komandovao Strahinja Eraković. Ali, jeste klub iz Sankt peterburga. Pronašao je rupu Ivan Sergejev, pogodio je pobedu (1:0), ali se zato moskovski CSKA proveo kao bos po trnju (0:2).

Izabrane vesti

Veliku pobedu ostvario je Voronjež, koštalo je Vladimira Fedotova to što je promenio pola tima. Ubacio je omladince, tek ponekog nosioca i platio je ceh. Desni spoljni bio je Milan Gajić, dao je gol u derbiju protiv Lokomotive, ali takvu partiju nije uspeo da ponovi. Nedostajao mu je Fedor Čalov u prvom poluvremenu da kombinuju. 

Odneo je vrag šalu, video je to već na poluvremenu strateg Moskovljana. Gubili su Armejci, precizan za goste bio je Maksim Maksimov i Vladimir Fedotov je u nastavku aktivirao Fedora Čalova, Adolfa Gaiča i Maksima Muhina, strelca dva gola u moskovskom derbiju, ali ovoga puta ništa nije dobio.

Nedostajalo je preciznosti u završnici, Milan Gajić napustio je teren u 78. minutu i već u sledećem napadu Maksim Maksimov je ponovo zatresao mrežu i zapečatio sudbinu CSKA. Saša Zdjelar je, kao i Milan Gajić, bio starter, za razliku od njega odigrao je ceo meč. 

KUP RUSIJE, GRUPNA FAZA - 2. KOLO: 

Sreda 

Orenburg - Soči 2:0 (2:0)

/Florentin 12, Oganesjan 25/ 

CSKA Moskva - Voronjež 0:2 (0:1)

/Maksimov 15, 79/ 

Krila Sovjetov 0:1 (0:0)

/Sergejev 50/ 

Dinamo Moskva - Krasnodar 4:3 (2:1)

/Fomin 31pen, Grulev 35, 67, Zaharjan 90+6 - Krivcov 41, Kobnan 47, Kordoba 77pen/



tagovi

ZenitZenit Sankt PeterburgCSKA MoskvaKup RusijeStrahinja ErakovićMilan GajićSaša Zdjelar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara