Laporta i Tores (© Reuters)
Laporta i Tores (© Reuters)

Euforija na Nou Kampu: Spremite se, Barsa se vratila, možemo da dovedemo i Halanda

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.01.22. | 13:37

Đoan Laporta najavljuje izgradnju velikog tima, Usman Dembele se pita zašto je došao Feran Tores

Da li zbog praznične euforije, da li zbog pobede nad Balearima, tek jedan potez rasplamsao je optimizam čelnika Barselone da će izgraditi moćan tim. Bar tako kažu...

Povratak Ferana Toresa u La Ligu naterao je predsednika Katalonaca Đoana Laportu da se isprsi pred navijačima i obeća im svetlu budućnost. Na ruševanima ekipe koja se srozala do granice nepodnošljive posle odlaska Lionela Mesija u Pari Sen Žermen, stvara se nova. Sad, teško je reći kakva će biti, iako prvoi čovek kluba uverava da Blaugrana ima snage da dovede čak i – Erlinga Halanda!?

Izabrane vesti

Sve je moguće“, dvaput je podvukao Laporta tokom promocije Toresa, a sve posle informacija koje kruže ovog ponedeljka, da će napad Ćavijevog sastava biti jači i za Alvara Moratu bi trebalo da stigne iz Juventusa. „Svi na svetu bi trebalo da se spreme. Kao veliki igrač smo ponovo na tržištu. Barsa se vratila“.

Kad su ga novinari pitali direktno o mladom asu Borusije iz Dortmunda, Laporta nije izgovorio Halandovo ime, međutim, na osnovu obnovljenih odnosa sa menadžerom Minom Rajolom veruje da bi i taj posao mogao da završi. Pitanje je kako, jer trenutno Barsa čak nema mogućnost ni Ferana Toresa da registruje, jer je probila limit za plate, pa je logično zapitati se odakle joj novac da dovede ekskluzivnog špica sa Vestfalena.

Feran Tores je posebno pojačanje. Svi zajedno radimo na tome da izgradimo veliki tim. To je naša odgovornost. Sve je moguće ukoliko se valjano radi i siguran sam da će se završiti kako želimo“.

Što se Ferana tiče, plaćen je Sitiju 55.000.000 evra, odrekao se bolje plate na Etihadu, zarad minuta na Nou Kampu, gde će zarađivati oko 5.500.000 evra. Jedino što ne može da bude licenciran dok neko ne ode, a kandidati su Filipe Kutinjo, Samuel Umtiti, Luk de Jong... Očekuje se da neko od njih ode već ove sedmice, kako bi nekadašnji član Valensije stekao pravo da debituje protiv Granade u subotu.

Možda i – Usmana Dembelea. Oko francuskog krila večito vlada misterija. Čak i u ovom prelaznom roku, hoće li ostati ili potpisati novi ugovor. Sadašnji mu ističe u junu, po njemu zarađuje 15.000.000 evra, ali zbog redukcija primanja u celom svetu, pa i na Nou Kampu, Barsa nudi znatno manje. Ne zna se tačno koliko, osim što je u javnost procurela informacija kako bi agenti da mu „izbokusu“ ugovor vredan 8.000.000 evra po sezoni. To je jedna strana priče. Druga se tiče Usmanovog stava i(li) povređenog ega, jer Feran Tores pokriva identičnu poziciju, pa se Dembele požalio svom okruženju. Kako citiraju katalonski mediji, njegova navodna poruka je sledeća: „Da li Barsa želi da obnovi ugovor sa mnom zato što mi veruje ili zato što se plaši da bih mogao da odem za džabe?“.

Nije dogovoren sastanak sa Dembeleom i njegovim menadžerom. Upoznati su sa našim planovima i odluikom. Ne možemo previše da odugovlačimo, zato sad čekamo konačni Dembeleov odgovor na našu ponudu“, rekao je Alemani, direktor Barselone.

Možda Laporta hoće veliki tim, ali ima još veće probleme da rešava.

 


tagovi

Đoan LaportaFeran ToresUsman DembeleBarselonaprelazni rokErling Haland

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara