Evropske vrednosti na Rujevici - Varaždin pred terorom na Poljudu

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.06.20. | 11:13

Derbi 29. kola igra se u Rijeci, dok u Splitu nema zime za Hajduk, pa trener Igor Tudor kombinuje sastav

Zanimljiva situacija uoči mečeva 29. poglavlja HNL-a, pre svega nameće pitanje raspucane partije na Poljudu koja staruje u 18.55 časova... Da li će Bili imati milosti prema Varaždinu? Decidirano ne, jer na to ni najveći optimisti u redovima gostujućeg tima ne računaju, budući da Hajduk želi što pre da se odlepi od Rijeke i Lokomotive kako bi obezbedio status kvalifikanta za Ligu šampiona.

Varaždin koji broji sitne bodove na dnu tabele, konkretno na ovoj utakmici gotovo izvesno da neće profitirati čak ni na konto odluke Igora Tudora koji će sastavu priključiti četiri „grejača klupe“, uveren da ga ni to ne sprečava da u Splitu dominira.

Izabrane vesti

„Mi još nismo na visini na kojoj možemo da budemo. Da su ove dve utakmice ranije bile, možda bih i rekao da će se igrači opustiti, ali ne, nema razloga, zbog toga ćemo uvesti tri - četiri nova igrača, Nejašmića, Eduoka, Vuškovića, Čolinu... Oni će igrati od početka, i probaćemo nešto novo”, rekao je Tudor hrvatskim medijma, pa nam ostaje da uz sve to navedemo neoborivu činjenicu po kojoj Varaždin postigao najmanje golova u ligi, te da mu je napad toliko tup, da samo čudo može da ih dovede u prilku da ugroze mrežu Josipa Posaveca.

Pređimo na naredni, odnosno zabavimo se Rijekom i Lokomotivom koji se sastaju od 21.05 časova. Naime Lokosi su pobedom nad Dinamom dodatno zakomplikovali vlastitu bitku sa Rijekom, Hajdukom i Osijekom za Evropu. Pošto Rijeka igra s tri vrlo bitna igrača van stroja, ne zna se kako će Simon Rožman, trener domaćih odreagovati, odnosno šta može da preduzme kako bi postavio pravu formaciju. Možda je to šansa za Zagrepčane da zaprete...

Konkretno, Rožman je protiv Varaždina kombinovao sastav, tempirajući se za Lokomotivu. Računica mu ne beše sasvim dobra, jer slovenački slovenački strateg je sem dva prokockana boda osetio probleme i zbog povreda Luke Capana, Darka Velkovskog i Daniela Štefulja. Ti podaci, mogu da mu pokvare koncepciju igre, pa sem egal, tvrde utakmice bez nominalnog favorita ne treba da očekujemo ništa drugo, uostalom, lepo je sve rekao sam trener Rijeke uoči meča.

“Ispred nas je ekipa koja je pobedila Dinamo i to dovoljno govori o kvalitetu Lokomotive. Radi se o ekipi koja želi da se nadigrava uz odličan kontranapad”, rekao je Simon Rožman, a prenosi klupski sajt uz informaciju da će ovo biti prva utakmica na Rujevici s navijačima nakon pandemijske pauze.

HRVATSKA 1 – 29. KOLO

Utorak

18.55: (1,28) Hajduk (5,00) Varaždin (10,00)

18.55: (2,00) Istra 1961 (3,30) Inter Zaprešić (3,60)

21.05: (2,05) Rijeka (3,30) Lok. Zagreb (3,45)

Sreda

18.55: (1,18) Din. Zagreb (6,00) Slaven Belupo (15,00)

21.05: (1,55) Osjek (3,80) HNK Gorica (5,90)

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...


* Kvote su podložne promenama

FOTO: Printscreen via YouTube


tagovi

sportsko klađenjeHrvatska 1Lokomotiva ZagrebRijekaVaraždinHajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara