Lusijan Favr (©Reuters)
Lusijan Favr (©Reuters)

Favru se trese klupa, dobija otkaz pre meča sa Partizanom?

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.10.22. | 11:25

Treneru Nice je očajnički potrebno da pobedi Nant (nedelja, 17.05) da bi popravio svoj položaj u razgovorima sa novim šefom

Još jedan projekat švajcarskog trenera Lusijana Favra će se po svoj prilici završiti neslavno. Kako pišu francuski mediji, strateg Nice je bliži otkazu nego tome da završi sezonu na klupi francuskog prvoligaša, a on bi čak mogao da bude potpisan već posle utakmice sa Nantom, ove nedelje od 17.05 časova u 12. kolu Lige 1.

Nica je pre dve nedelje promovisala novog sportskog direktora, Florena Gisolfija, koji je sada zadužen za reorganizaciju prvog tima. Rezultati Orlova su izuzetno slabi, pogotovo u prvenstvu, pa je sada na novom Favrovom šefu da proceni šta je najbolje za tim i da li 64-godišnji Švajcarac može da podigne ekipu.

Izabrane vesti

Jer, od dolaska Gisolfija Favrov tim je vezao dva kiksa. Prvo je u Ligi konferencije izgubio od Slovacka (2:1) kod kuće meč koji nikako nije smeo da izgubi, ispustio je prednost od 1:0 na poluvremenu, a zatim je u prvenstvu odigrao samo 1:1 sa novim prvoligašem Okserom. Tu je Nica takođe ispustila prednost, što je opravdano dovelo u pitanje Favrovo vođenje utakmice.

Podsetimo, tim sa juga Francuske nije uspeo da sačuva prednost ni protiv Partizana (1:1) u Ligi konferencije, a na isti način je ostao bez dva boda pre toga i u prvenstvu protiv Strazbura (takođe 1:1).

17.05: (1,98) Nica (3,40) Nant (3,90)

Sada je Nica tek 13. na tabeli, zaostaje posle 11 kola ogromnih devet bodova za petoplasiranim Renom, najlošije rangiranim timom koji bi po trenutnom položaju završio u Evropi. Engleski vlasnici od svog kluba očekuju da se bori za titulu sa Pari Sen Žermenom, a ne da bude na nivou Troe ili Monpeljea. Sad, na rukovodstvu je da izvaga da li je za ekipu bolje da, ako će i da se menja trener, sačeka pauzu zbog Mundijala u Kataru ili je to već prekasno.

Istini na volju, Favr se nije proslavio ni na klupi Borusije iz Dortmunda, gde je imao mnogo kvalitetniji tim na raspolaganju. Za dve i po godine u vitrine Milionera je doneo samo jedan trofej, Superkup Nemačke. Pre toga, poslednji trofej Švajcarac je kao trener osvojio još 2007. godine, kada je sa Cirihom uzeo titulu.

U izjavi za RMC sport, Favr je priznao da je obavio ozbiljan razgovor sa svojim novim šefom Gisofijem, mada nije komentarisao da li je zabrinut za posao.

Razgovarali smo veoma dugo. Bilo je vrlo zanimljivo. Svi smo svesni da nam je trebao sportski direktor, što je prirodno jer je klub u teškom procesu struktuiranja. Njegov dolazak je veoma bitan. Osećam olakšanje što sada imamo sportskog direktora. Nadam se da će upoznati sve igrače i obaviti razgovor sa njima, važno je da zna sa kim raspolaže“, kazao je Favr.

------------------------

Sve utakmice Lige 1 ove sezone možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------

Francuski mediji ipak najavljuju meč Nice i Nanta kao susret koji je za trenera obe ekipe „pobedi ili pogini“. Pošto, ni Kanarincima ne ide dobro ove sezone, 14. su na tabeli Lige 1 sa dva poena manje od Nice, pa je Antoan Kombuare na udaru.

Iskusnog Francuza doduše na klupi trenutno drži trofej Kupa Francuske, koji je u finišu prošle sezone osvojio sa Nantom tako što je u finalu savladao upravo Nicu, sa 1:0. Doduše, tada je Orlove vodio Kristof Galtije, koji je tokom leta preuzeo Pari Sen Žermen.

Nant je malo živnuo u prošlom kolu, preslišao je Brest sa 4:1 iako je na početku utakmice bio u teškom položaju. Blaz je u 12. minutu propustio priliku da mu donese prednost iz jedanaesterca, da bi već u 18. Brest poveo golom Fadige. Ipak, Nant je uspeo da preokrene već do kraja poluvremena, sa dva brza gola Simona (iz penala) i Ganaga, pa je na kraju došao do veoma važnog trijumfa, prvenstveno po pitanju samopouzdanja ekipe.

Današnji susret naravno je veoma zanimljiv i igračima i stručnom štabu Partizana, jer je Nica najveći rival crno-belih u borbi za prvo mesto u grupi Lige konferencije, koje donosi direktan plasman u osminu finala. Oni će se sastati već u četvrtak u Francuskoj, a Beograđanima bi i bod na tom meču odradio ogroman deo posla.

--------------

Odbrojavanje je počelo, još 9 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

FRANCUSKA 1 – 12. KOLO

Petak

Ajačio - Pari Sen Žermen 0:3 (0:1)

/Mbape 24, 82, Mesi 78/

Subota

Monpelje - Lion 1:2 (0:1)

/Vai 70 - Auar 33, Lakazet 90/

Marselj - Lans 0:1 (0:0)

/David Kosta 78/

Nedelja

13.00: (4,30) Anže (3,60) Ren (1,85)

15.00: (2,40) Klermon (3,25) Brest (3,05)

15.00: (1,85) Rems (3,60) Okser (4,80)

15.00: (2,25) Tuluz (3,35) Strazbur (3,20)

15.00: (2,50) Troa (3,40) Lorijan (3,00)

17.05: (1,98) Nica (3,40) Nant (3,90)

20.45: (2,55) Lil (3,40) Monako (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1Lusijan FavrNicaNant

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara